הגר לרר // צילום: באדיבות המשפחה

"הגר התייבשה ומתה בטיול שכל כך חיכתה לו"

בני משפחתה של הגר לרר שנהרגה בטיול בירדן, התאבלו על מותה • "היא התייבשה ולקתה בהתקף חרדה, עד שהוחלט לפנותה היא כבר לא הייתה בחיים"

"הגר היקרה שלנו, אהובה שלנו, עכשיו את חופשיה בטבע שכל כך אהבת". כך הגיבו בני משפחת לרר מבאר שבע, שבתם הגר בת ה-30, נהרגה אתמול (רביעי) במהלך טיול בפטרה. בני המשפחה פנו לגורמים שונים בישראל, ביניהם משרד החוץ, בבקשה להימנע מנתיחת הגופה בירדן, והם עושים מאמצים להביא את הגר לארץ בהקדם האפשרי, כדי להביאה למנוחות לפני שבת.

"אתמול בבוקר", סיפרו בני המשפחה, "יצאה הגר עם קבוצת מטיילים שהכירה דרך הפייסבוק לטיול בן חמישה ימים בפטרה. סמוך לשעה שתיים בצהריים, יצאה הקבוצה לטיול שטח בן חמש שעות עם מדריך ירדני דובר עברית, ועם מארגן הטיול מהארץ. לאחר שעה וחצי של הליכה הגר החלה להתלונן בפני מארגן הטיול שחם לה והיא אינה חשה בטוב. הוא נצמד אליה וסיפק לה אוכל ושתייה".

על פי בני המשפחה, שקיבלו תיאור על שאירע מהחברים שהיו עם הגר בטיול, בסביבות השעה חמש הגר מעדה ונחבלה במרפק. "מארגן הטיול ניסה לסייע לה בעזרת חמור, אך סמוך לשעה שבע הגר לקתה בהתקף חרדה ולא יכלה להמשיך את המסלול. המדריך התקשה לתקשר איתה וניסה להשיג עזרה באמצעות המשטרה המקומית, כמה שעות לאחר מכן הגיעה קבוצת שוטרים ירדניים שהחליטו לפנות את הגר. בסמוך לשעה עשר בלילה החלו בתנועה מהשטח בחזרה, בזמן שהגר ככל הנראה כבר לא הייתה בין החיים". 

לרר, "חופשיה בטבע שכל כך אהבה" // צילום: באדיבות המשפחה

על פי הדיווח שקיבלה המשפחה, בשעה אחת בלילה (של יום רביעי) צלצל הנייד של המשפחה ממספר חסום, אך המשפחה לא הבחינה בו. "בשעה שש וחצי בבוקר הגיעו שוטרים לבית המשפחה בבאר שבע, לאחר שאלה קיבלו עדכון ודיווח מחדר המצב במשרד החוץ בירושלים, ובישרו את הבשורה הקשה שהגר כבר לא בין החיים. שהיא ככל הנראה התייבשה בטיול והחילוץ הגיע מאוחר מידי, וכבר לא ניתן היה לעשות דבר", אמרו בני המשפחה.

אמה של הגר ציטטה כמה משפטים מהספר "הנסיך הקטן" שהגר אהבה ואף קעקעה אותו; ״נוף זה הוא בעיניי הנוף היפה ביותר והעצוב ביותר בעולם כולו. אין לך דבר מצער יותר מאשר לשלח ידיד כי לא כל אדם זוכה לרע״.

הגר, היא ביתם הבכורה של אבי ואיריס, ואחותם של עומר ונועה. היא חגגה לפני כשלושה חודשים את יום הולדתה ה-30. חברתה סיפרה: "הגר הייתה אדם מדהים. היא מאוד אהבה לטייל בחו"ל, ובמיוחד בטבע. היא מאוד חיכתה לטיול בפטרה, לאחר שכבר הייתה בטיול בירדן".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...