פרשת הברחת היהלומים: המשטרה עצרה הבוקר (רביעי) שלושה חשודים נוספים מעסקי היהלומים. מהמשטרה נמסר כי "החשודים הובאו לחקירה ביחידה הארצית למאבק בפשיעה החמורה והבינלאומית (יאחב"ל) בלהב 433".
החקירה, שמתנהלת במשטרת ישראל, ברשות המיסים ובסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, הפכה לגלויה ביום שני האחרון. התיק, לו הוצמד הכינוי "יהלום שחור", המשיך להסתעף, כשאתמול נודע שבנו של איש העסקים לב לבייב, זבולון, הוא אחד מתשעת החשודים שנעצרו בחשד להברחת יהלומים מרוסיה לישראל בהיקף של כ־300 מיליון שקלים עבור חברת LLD שבבעלות אביו.
בית המשפט בראשון לציון האריך שלשום את מעצרו עד יום ראשון, והמשטרה מבקשת לחקור גם את האב, השוהה בימים אלה במוסקבה.
יצוין כי שלשום הקפיאה המשטרה לחשודים בפרשה נכסי נדל"ן, חשבונות בנק ונכסים בשווי עשרות מיליוני שקלים, ובהם ביתו של לב לבייב בקיסריה. כן הוטלו עיקולים על חשבונות בנק של קבוצת LLD יהלומים בע"מ שבבעלותו של לבייב.
יהלומים מוברחים במזוודות
קרוב משפחה נוסף של לבייב, שנעצר גם הוא בפרשה, הגיש אתמול ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד על ההחלטה להאריך את מעצרו בשבעה ימים וכן להתיר לפרסום את שמו. לטענת סנגורו, עו"ד עמית חדד, קרוב המשפחה נמצא בנתק ובסכסוך עם לבייב ומשום כך לא ייתכן שביצע כל עבירה פלילית בשליחותו.
אחד החשדות שנבדקים הוא שעובד לשעבר של לבייב הבריח לארץ לפני כשש שנים מזוודות מרוסיה, שבהן הוסלקו יהלומים שנמכרו על פי החשד בארץ ובחו"ל. בחיפוש בביתו של העובד לשעבר נמצאו מאות תעודות משלוח הקשורות, על פי החשד, ליהלומים.
החשודים מכחישים בתוקף את החשדות נגדם, אולם המשטרה נסמכת בחקירתה על עד מדינה ועל האזנות סתר שבוצעו לחשודים בחודשים האחרונים.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו