עו"ד שלמה דרעי, אחיו של יו"ר סיעת ש"ס - ח"כ לשעבר, אריה דרעי, יורשע במסגרת הסדר טיעון עם פרקליטות מיסוי וכלכלה בשלוש עבירות שונות לפי פקודת מס הכנסה וחוק מיסוי מקרקעין.
הבוקר הגישו בפרקליטות לבית המשפט כתב אישום מתוקן. על פי ההסדר, מלבד הודאתו של עו"ד דרעי בעבירות, הצדדים יבקשו בהסכמה מבית המשפט לגזור עליו עונש של תשעה חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות, וקנס של 280 אלף שקלים. זאת, בכפוף להחזר המס. בתחילת החודש התפטר עו"ד דרעי מתפקידו כיו"ר עמית בקק"ל - זאת בשל המשפט.
ח"כ לשעבר דרעי, הורשע כזכור זה מכבר לפי הודאתו בעבירות מס, בגין שתיים מהפרשות בכתב האישום ונגזרו עליו שנת מאסר על תנאי ו-180 אלף שקלים קנס. אחרי הרשעתו אמר דרעי בין השאר "אם לא היו קוראים לי 'אריה מכלוף דרעי', זה היה נסגר בהסדר עם פקיד מס".
התיק נחקר על ידי חקירות מס הכנסה תל אביב ברשות המיסים, בשיתוף היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 של משטרת ישראל והרשות לאיסור הלבנת הון, וטופל על ידי ירון גולומב, נגה בליקשטיין שחורי ואיתי שהם מפרקליטות מיסוי וכלכלה.
סייע לאחיו בעבירות דיווח על הכנסות
כתב האישום מייחס לשלמה דרעי עבירות בגין מעשיו בשלוש פרשות שונות: האחת היא פרשת גבעת שאול שדנה בעסקת נדל"ן משנת 2013. אז מכר אריה דרעי לאחיו שלמה נכס בשכונת גבעת שאול בירושלים. על פי כתב האישום הגיש האחרון חוזה כוזב לרשויות מיסוי מקרקעין שלא שיקף את מלוא פרטי העסקה, לרבות גובה התמורה ( (הוצהר סך של כ-4.25 מיליון שקלים במקום כ-5.8 מיליון) שבה ולרבות מהות הנכס הנמכר ולכן מס הרכישה שנדרש לשלם הופחת שלא כדין.
הפרשה השניה היא פרשת הנכס בגרמניה במהלכה עו"ד דרעי לא הצהיר בדוחות השנתיים שהגיש בשנים 2014-2007 ובהצהרות ההון שהגיש לשנת 2007 ו-2011 על זכויותיו בחברות זרות שהקים ושהחזיקו בנדל"ן בגרמניה - זאת ללא הצדק סביר.
הפרשה השלישית הינה פרשת גרין אושן משנת 2011. מאז קיבל אריה דרעי עמלות מקרן ההשקעות האמריקאית גרין אושן, בגין שירותים שנתן לחברה, וזאת באמצעות חברה בבעלותו. החל מינואר 2013, עם שובו לחיים הפוליטיים, הורה לגרין אושן להעביר את סכומי העמלות להם היה זכאי בעצמו, בסך כ-630 אלף שקלים לאחיו שלמה. בין השנים 2015-2013, שולמו העמלות לחברת עורכי הדין של דרעי האח ודווחו באמצעותה. בכך, סייע עו"ד דרעי לאחיו אריה בעבירות דיווח על ההכנסות האמורות, וזאת ללא הצדק סביר.
"מעידה חד פעמית"
עו"ד שרון כהנא, ממשרד AYR, המייצגת את שלמה דרעי: "במכלול הנסיבות מדובר בהסדר ראוי ובדרך הנכונה והצודקת לסיים את ההליך בעניינו של שלמה דרעי.
חלק ניכר מטענותינו בשימוע התקבלו, והפרקליטות בחרה להאשים את מרשנו בכתב אישום מצומצם ולסיימו בעונש מידתי ההולם את חלקו בפרשה. נדגיש כי מדובר במעידה חד פעמית, שהתרחשה לפני כעשור וכי החשדות לטוהר המידות, עליהם נסובה חקירה ארוכה של 6 שנים, התפוגגו והתגלו כחסרי בסיס".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו