אישום: צעיר מחולון רצח בן 61 מת"א בטענה כי פגע בו מינית

הנאשם ב.ב ויעקב כהן ז"ל הכירו דרך אתר היכרויות, ונפרדו לאחר שב.ב גנב מכספו של הנרצח • הצעיר נאשם כי לאחר שחיפש מידע על דרכי המתה, נטל סכין מטבח ודקר את המנוח בצווארו ובראשו • מהסנגוריה נמסר: "הנאשם עם נסיבות חיים מורכבות מאוד, נאלץ לשרוד ברחוב ונוצל על ידי אנשים, המנוח ביניהם"

תום מועלם, צילום: דוברות המשטרה

פרקליטות מחוז ת"א פלילי הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום כנגד ב.ב, תושב חולון בן 19 בגין רצח בנסיבות מחמירות, גניבה ועוד. זאת לאחר שרצח תוך התעללות את יעקב כהן ז"ל, תושב ת"א בן 61. במהלך מעצרו טען ב.ב שהנרצח פגע בו מינית.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד כנרת מור כאהן, הנאשם וכהן ז"ל הכירו באמצעות אתר היכרויות, ובסמוך להיכרותם עבר הנאשם להתגורר בדירתו של כהן, אך לאחר שהאחרון גילה כי הנאשם גנב מכספו, הוא ביקש ממנו לעזוב את הדירה. כשבוע לאחר המקרה התקשר הנאשם לכהן וביקש ממנו שיאפשר לו לחזור ללון בדירה ללילה אחד בלבד והוא נעתר לבקשה.

הנאשם הגיע לדירה ולאחר שגלש בין אתרי אינטרנט העוסקים בדרכי המתה, נטל מהמטבח סכין חדה וגדולה ודקר בה את כהן ז"ל בצווארו ובראשו. כהן הצליח להתרומם על רגליו ולהימלט לעבר דלת הדירה, אך הנאשם השיגו, ובעוד כהן שואל את הנאשם: "למה ב.ב, למה?" הדף אותו הנאשם בעוצמה על הרצפה, נטל חפץ עץ מאסיבי וגדול, והלם עימו בראשו של המנוח בעוצמה רבה.

"נקמה על התעללות מינית": פוענח רצח יעקב כהן בת"א // צילום: דוברות המשטרה

לאחר מכן, בדק הנאשם את הדופק של כהן ומשסבר כי עודו בחיים, נטל כרית ספה גדולה והצמידה לפניו של המנוח במטרה להביא למותו. מייד לאחר מכן, שב הנאשם ונטל את הסכין ודקר בה את כהן עשרות פעמים נוספות, תוך שהוא קורא לעברו: "תמות יא בן ז* תמות יא בן ש*, אני אוציא עליך את כל החרא שעשו לי כל החיים, כל האנשים שירדו עלי והציקו לי, אני אשחט אותך יא בן ש**". בשלב זה, נטל הנאשם סכין נוספת, מושחזת, שהייתה בתיק שלו, והחדיר את שתי הסכינים לתוך עומק חלל פיו של המנוח, והותירן שם.

לאחר ביצוע מעשה הרצח, פעל הנאשם בקור רוח - התקלח, צילם כמה סרטוני וידאו של גופת המנוח וזירת הרצח, גנב את כרטיס האשראי של המנוח וכן מסמכים. הנאשם נמלט מהזירה ומייד החל לפעול להעלמת הראיות.

ב.ב בעת הקראת כתב האישום בבית המשפט, צילום: אבי כהן

בבקשת המעצר ציינה עו"ד מור כאהן כי: "ראוי להדגיש, כי המשיב לא בחל לטפול עלילת שווא כלפי המנוח, בניסיון להפחית מחומרת מעשיו בכך שטען כי הרצח בוצע לאחר שהמנוח ניסה לאנוס אותו. בכך גרם המשיב, מעבר למעשה הרצח עצמו, גם לפגיעה אנושה בכבוד המת". לנאשם יוחסו עבירות של רצח בנסיבות מחמירות, השמדת ראיה, שיבוש מהלכי משפט, גניבה והונאה בכרטיס חיוב.

עו"ד מיכל עורקבי ועינת ברנע מהסנגוריה הציבורית, שמייצגות את הנאשם ברצח של יעקב כהן ז"ל: "מדובר בתיק שפותח חרך הצצה לחצר האחורית של החיים בחברה הישראלית. זה תיק שיש בו יותר מקורבן אחד, והדברים עולים גם מכתב האישום שהוגש, ויתבררו בבית המשפט. כבר בשלב זה, מאכזב לראות שהפרקליטות מתעלמת בעקביות מהרפורמה בעבירות ההמתה, ובחרה להאשים את הצעיר הזה ברצח בנסיבות מחמירות, ולהתעלם מהנסיבות המיוחדות והמקילות של האירוע. הלקוח שלנו עם נסיבות חיים מורכבות מאוד. הוא נאלץ לשרוד חיים ברחוב ונוצל על ידי אנשים  שנקרו בדרכו, המנוח ביניהם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר