המדינה הגישה היום (שישי) לבג"ץ עדכון מקיף על יישום פסק הדין בעניין גיוס בני הישיבות, זאת במענה לחמש שאלות מרכזיות שהציג לנציגיה בית המשפט.
התשובות מעידות על כוונה להחמיר משמעותית את האכיפה ולהגדיל את היקף הגיוס.
צה"ל יגדיל דרמטית את מספר צווי הגיוס בשלישון הקרוב (מארס-יוני 2025) ל-14,000, אולם יש לזכור שעד כה התוצאות מאכזבות: רק 513 חרדים התייצבו מתוך 3,000 צווים בשלישון הראשון, ו-179 מתוך 7,014 בשלישון השני.
בסך הכל, התגייסו השנה 1,399 חרדים - פחות משליש מהיעד השנתי (4,800).
המדינה עדכנה בנוסף כי היא מפעילה מערך אכיפה נרחב בנתב"ג, שם מוצבים באופן קבוע נציגי רשויות הגיוס והמשטרה הצבאית.
בנוסף, צה"ל בוחן אפשרות לעצור משתמטים גם בכניסתם לארץ, ולא רק ביציאה.
״בהתאם, סגן הרמטכ"ל הנחה בעת האחרונה את רשויות הגיוס והמשטרה הצבאית להקצות משאבים לשם עיבוי היקף הנציגים שנוכחים בנתב"ג, לצורך הגברת האכיפה לקראת הגידול המספרי הצפוי״, נכתב בתשובת המדינה.
עוד הובהר כי מי שלא יקבל צו גיוס עד סוף 2025 לא ייחשב כפטור, אלא ייכלל במאגר המיועדים לגיוס החל מיולי 2026.
המדינה כתבה בהודעתה כי מתוך כ-80,000 חרדים החייבים בגיוס, כ-11,000 כבר נמצאים בהליכי גיוס או קיבלו פטור פרטני.
עוד נכתב כי ב-24 בפברואר תקיים היועצת המשפטית לממשלה דיון מיוחד בהרחבת סל הסנקציות המנהליות, שעשוי להוביל לתיקוני חקיקה והחלטות ממשלה חדשות. המדינה מדגישה בהודעתה כי הסנקציות יחולו על כלל המשתמטים, לא רק על חרדים.
הוחזרו 15 אלף משרתי מילואים
המדינה עדכנה גם כי במקביל למאמצי גיוס החרדים, צה"ל הגדיל את מערך המילואים בכ-25% מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל". בין היתר הוחזרו 15,000 משוחררי מילואים לשירות. יחד עם זאת צוין כי ״גדוד סדיר אחד שקול לכשבעה גדודי מילואים״ וכי יש עדיפות ברורה לגיוס חיילי סדיר לטובת מילוי המשימות השוטפות של הצבא.
המדינה תגיש עדכון נוסף בחודש מארס על התקדמות הצעדים החדשים. "הנתונים רחוקים מלהשביע רצון, הן בהתחשב בצורכי הצבא והן בשל הפגיעה בשוויון", נכתב בתגובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו