"ביחד זה הבית": כך מנעה האפוטרופוסית הפרדת שלושה אחים בעלי צרכים מיוחדים

כשהגיע הזמן לעבור למעון בשל הצורך בטיפול יומיומי, שלושה אחים - אח ושתי אחיותיו - יחד בדירת עמידר, נאלצו להיפרד • בזכות חשיבה יצירתית של האפוטרופוסית לדין, נמצא פתרון שאפשר להם להמשיך לחיות יחד • "זה היה מרגש לראות איך כל הגורמים נרתמים למען המטרה" סיפרה ליאור, עוה"ד מטעם הסיוע המשפטי

אפוטרופוסית הצליחה להשאיר שלושה אחים מבוגרים לגור יחד במעון. צילום: הסיוע המשפטי

לאורך עשרות שנים התגוררו שלושה אחים - אח ושתי אחיותיו - יחד בדירת עמידר. כשהגיע הזמן לעבור למעון בשל הצורך בטיפול יומיומי, נראה היה שייאלצו להיפרד. אך בזכות חשיבה יצירתית של האפוטרופוסית לדין מטעם הסיוע המשפטי, נמצא פתרון ייחודי שאפשר להם להמשיך לחיות יחד.

"הם חיו יחד כל חייהם"

"זה היה שינוי דרמטי עבורם", מספרת עו"ד ליאור יניר, האפוטרופוסית לדין שמונתה לייצג את האחים. "הם חיו יחד כל חייהם, והמחשבה על הפרידה הייתה קשה מנשוא עבורם". כשהמרכז הישראלי לאפוטרופסות, המשמש כאפוטרופוס של האחים, החליט על העברתם למעון בני שמחה בפתח תקווה, הם מצאו את עצמם מפוזרים בקומות שונות, רחוקים זה מזה.

בזכות עורכת הדין נמצא הפיתרון שאפשר לשלושה להמשיך לחיות יחד, צילום: הסיוע המשפטי

עו"ד יניר פנתה להנהלת המעון עם רעיון חדשני: בניית יחידת דיור מיוחדת עבור שלושת האחים בתוך מתחם המעון. להפתעתה הרבה, המעון נענה לאתגר. הפרויקט הייחודי יצא לדרך כשהמעון הקצה מסדרון שהוסב ליחידת דיור, והמרכז הישראלי לאפוטרופסות מימן את הריהוט.

"הצלחנו ליצור עבורם בית"

"זה היה מרגש לראות איך כל הגורמים נרתמים למען המטרה", מספרת יניר. "העובדה שהצלחנו ליצור עבורם בית בתוך המעון, בלי שזה יעלה להם שקל, היא הישג משמעותי". היום, האחים ממשיכים לחיות יחד, נהנים מהטיפול המקצועי של המעון, אך שומרים על האוטונומיה והקרבה המשפחתית שכה חשובה להם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר