בית המשפט נעתר הבוקר (שישי) לבקשת הפרקליטות לקבלת תסקיר מבחן בעניין הסיכון הנשקף מהנגד ארי רוזנפלד ועל האפשרות לשחרורו למעצר באיזוק אלקטרוני בביתו. לאור הטענה שחלה הידרדרות במצבו הנפשי, בית המשפט מבקש משירות המבחן לעשות מאמץ מיוחד ולהגיש את התסקיר בפרק זמן קצר מהרגיל. "סבורני שמדובר במקרה שמצדיק זאת", נכתב בהחלטה.
בהחלטה צוין כי שירות המבחן מתבקש להתייחס למספר היבטים: חוות הדעת הפרטית של מומחה ההגנה, עמדת השב"כ והשב"ס, טענות לגבי תנאי מעצרו, והמצב הנפשי של המבקש. בית המשפט אף ביקש משירות המבחן להגיש את התסקיר בתוך פרק זמן קצר מהרגיל, לא יאוחר מ-6 בפברואר 2025, לנוכח דחיפות המקרה.
כזכור, רוזנפלד הואשם בחמש עבירות של מסירת ידיעה סודית, שיבוש מהלכי משפט וגניבת ידיעה סודית בידי מורשה והועמד לדין יחד עם אלי פלדשטיין, יועץ התקשורת של ראש הממשלה, כאשר בית המשפט העליון קבע בעבר כי אין מקום לשחררו למעצר בית בשל המידע הסודי שהוא נחשף אליו במהלך שירותו הצבאי והמסוכנות הנשקפת מהדלפתו. עם זאת, בעקבות טענות חדשות ובשל שינוי בנסיבות, הוחלט לבחון מחדש את האפשרות לשחרורו לחלופה בתנאים מגבילים.
למרות עמדת השב״כ לפיו לא נשקפת מסוכנות מרוזנפלד, ועמדת השב״ס לפיה ניתן לשחררו, הפרקליטות ביקשה אמש לשלוח את רוזנפלד לקבלת תסקיר מעצר באמצעות שירות המבחן ״טרם גיבוש עמדתה הסופית, מבלי שהדבר מחייב ומבלי שיש בכך להביע עמדה עתידית בשאלת האפשרות לשחרור לחלופה, המשיבה מסכימה כי במסגרת הבקשה לעיון חוזר, תיבחן רמת המסוכנות הנשקפת מהמשיב״, כך נכתב בבקשתה.
סנגוריו של רוזנפלד עוה״ד אורי קורב, סיוון רוסו ויהושע למברגר הביעו התנגדות לבקשה "הפרקליטות מסכימה כי שינוי הנסיבות הקיצוני מצדיק שינוי בעמדתה וכי ארי צפוי להשתחרר ממעצר - ולכן מסכימה לתסקיר מעצר שיבחן את האפשרות לשחרורו. עם זאת, הפרקליטות לא השכילה להסכים לשחרורו המיידי של ארי, בניגוד לעמדת ראש השב״כ ובהתעלם מכך שהפרקליטות עצמה הפכה את החלטתו של כבוד השופט שטיין לבלתי רלוונטית בעליל".
שר התיירות חיים כץ שיגר מכתב לנשיא המדינה יצחק הרצוג בנושא מתן חנינה לנגד ארי רוזנפלד ואלי פלדשטיין, וזאת ברקע העסקה המסתמנת לשחרור החטופים, הכוללת מתן חנינה למחבלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו