הפרקליטות ביקשה לשלוח את הנגד רוזנפלד לתסקיר שירות מבחן; סנגוריו: "לא השכילו להסכים לשחרורו המיידי"

בפרקליטות הסבירו כי התסקיר הוא "טרם גיבוש העמדה הסופית, מבלי שהדבר מחייב ומבלי שיש בכך להביע עמדה עתידית בשאלת האפשרות לשחרור לחלופה" • מטעמו של רוזנפלד הסכימו אך קראו: "הפרקליטות לא נתנה מענה לשאלה מדוע שארי לא יוחזק במעצר בית"

הנגד ארי רוזנפלד בדיון בבית המשפט. צילום: .

הפרקליטות בפרשת הדלפת המסמכים ביקשה היום (חמישי) לשלוח את נגד המודיעין ארי רוזנפלד לקבלת תסקיר מעצר באמצעות שירות המבחן, שיאפשר לקבוע את רמת המסוכנות שלו באופן רשמי. ״המדינה סבורה", נכתב בהודעת הפרקליטות, "כי טרם גיבוש עמדתה הסופית, מבלי שהדבר מחייב ומבלי שיש בכך להביע עמדה עתידית בשאלת האפשרות לשחרור לחלופה, המשיבה מסכימה כי במסגרת הבקשה לעיון חוזר, תיבחן רמת המסוכנות הנשקפת מהמשיב״, כך נכתב בהודעה שהגישה הפרקליטות.

סנגוריו של רוזנפלד - אורי קורב, סיון רוסו ויהושע למברגר - הגיבו: "הפרקליטות מסכימה כי שינוי הנסיבות הקיצוני מצדיק שינוי בעמדתה וכי ארי צפוי להשתחרר ממעצר - ולכן מסכימה לתסקיר מעצר שיבחן את האפשרות לשחרורו. עם זאת, הפרקליטות לא השכילה להסכים לשחרורו המיידי של ארי, בניגוד לעמדת ראש השב״כ ובהתעלם מכך שהפרקליטות עצמה הפכה את החלטתו של כבוד השופט שטיין לבלתי רלוונטית בעליל".

"הפרקליטות מאפשרת לו להיפגש עם גורמי ממשלה ללא פיקוח". השופט אלכס שטיין (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

עורכי הדין הזכירו כי הסיכון שעלול להשתקף מרוזנפלד לדעת השופט שטיין היה מסירת מידע לגורמים ממשלתיים: "הפרקליטות, שיודעת שהסיכון שקבע שטיין לפיו ארי יעביר מידע לגורמים ממשלתיים אינו אמיתי, אפשרה ומאפשרת לו עד היום להיפגש עם גורמים ממשלתיים ומדיניים ללא פיקוח".

"כפי שנאמר בעמדתו הברורה של ראש השב״כ שלא נסתרה על ידי עמדת צה״ל", קראו, "כל התנהלותו של ארי הייתה משיקולים אידיאולוגים של ביטחון המדינה וסיוע למאמץ הלחימה והניצחון על חמאס - ולכן כעת שהתחרט על האופן בו פעל - הוא לא יפעל כך שוב. גם בתגובתה לא נתנה הפרקליטות מענה לשאלה - מדוע שארי לא יוחזק במעצר בית כהמלצת ראש השב״כ, ותוך תנאים שנקבעו, שיתנו מענה טוב בהרבה. על כן יש לשחררו למעצר בית״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר