כשברקע מתקרב המועד שבג"ץ קבע למינוי נשיא קבוע לבית המשפט העליון, ה-16 בינואר, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה היום (שלישי) לדיון.
במהלך הדיון שר המשפטים, יריב לוין נשאל האם הוא מתכוון להפר את הצו שנקבע ולא למנות נשיא לבית המשפט העליון, וזה השיב כי הוא לא זוכר שאי פעם הוא לא קיים צו של בית משפט. גורמים בסביבת לוין מציינים כי בכוונתו של לוין להביא לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, לפני המועד שקבע בג"ץ.
בתחילת הדיון ח"כ קארין אלהרר, נציגת האופוזיציה בוועדה, הציעה להעלות להצבעה את ההתנגדות לשמיעת המסתייגים בפני הוועדה, שכן מדובר בצעד תקדימי מאחר והדיונים בוועדה סגורים. למרות שרוב חברי הוועדה התנגדו לשמיעת המסתייגים לוין, סירב לקיים הצבעה בטענה שהסמכות לקבוע האם יש לקיים הצבעה מצויה בסמכותו. ח"כ אלהרר שאלה את לוין מדוע הוא פועל באופן הזה וזה השיב לה "נתנו לי עד ה-16 לחודש, תני לי לעשות את העבודה".
במהלך הדיון בהסתייגויות מ"מ הנשיא השופט יצחק עמית והשופט נעם סולברג יצאו מהדיון בוועדה, שכן הם מועמדים לתפקיד נשיא ומשנה לנשיא ומצויים בניגוד עניינים.
בפני הוועדה הופיעו היום גורמים המזוהים עם הרפורמה המשפטית, וביניהם ח"כ שמחה רוטמן, איציק בם, שי גליק, יסכה בינה ויותם אייל. רוב המסתייגים ציינו את העמדות האידיאולוגיות שלהם, והזכירו פסיקות ביטחוניות. כך למשל, ח"כ שמחה רוטמן אמר בפני הוועדה על השופט עמית כי "המזג השיפוטי שלו, כולל הידיעה שהוא דופק על השולחן שכלא עוצרים מתנחלים, גורם לאמון נמוך במחנה הפוליטי הימני."
יסכה בינה, ראש התנועה למשילות ודמוקרטיה, הציגה את הסתייגותה במשך הזמן הארוך ביותר וציינה שאין לה אמון בכל שופטי העליון. כיוון שהשופטת דפנה ברק ארז הוזכרה בדבריה, היא יצאה מהוועדה, וחזרה לאחר כמה דקות. ביום חמישי הקרוב, צפויה הוועדה למינוי שופטים להתכנס שוב והפעם זהבה גור צפויה להופיע בפני הוועדה כמסתייגת, בנוסף חברי הוועדה ידונו על ההסתייגויות שהוצגו בפניהם.
חברת הוועדה למינוי שופטים, חה״כ קארין אלהרר בתום דיון הוועדה: ״השר לוין בחר פעם נוספת למעול בתפקידו, לבזות את חברי הוועדה והמועמדים לנשיאות ביהמ״ש העליון. לא ייתכן ששר שרואה את האינטרסים האישיים והפוליטיים שלו לפני טובת הציבור, יעמוד בראש מערכת המשפט של מדינת ישראל.
"הנהגת המדינה הנוכחית עומלת נחרצות למוטט את מערכת המשפט ובכך לבטל את הדמוקרטיה הישראלית. מההכרזה על ההפיכה עד לאירועי השיא בשבוע האחרון, בהם חברי כנסת, שרים ואף רה"מ רואים לנכון שלא לציית למערכת אכיפת החוק ולקרוא לאנרכיה. אמשיך להיאבק עבור עקרונות ואיזוני הדמוקרטיה הישראלית ככל ואוכל. עד ה-16 בינואר יבחר נשיא לביהמ"ש ומוטב ששר המשפטים יפעל אף להקדים את המועד״
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו