בג"ץ קבע היום (חמישי) כי על היועצת המשפטית לממשלה והפרקליטות הצבאית להשיב בתוך שבוע האם הן מסכימות לכך שהליך הבדיקה להדלפת הסרטון מבסיס שדה תימן לא יישאר בידי הפרקליטות הצבאית, אלא יועבר לפיקוח היועצת המשפטית ולליווי פרקליטות המדינה האזרחית. זאת לאחר דיון בו הסתבר כי אחת החשודות המרכזיות היא הפרקליטה הצבאית הראשית עצמה, וכי מי שמונה על ידי היועמ"שית מיארה לפקח על החקירה הוא סגנה של הפצ"רית.
בבית המשפט העליון דנו אתמול (רביעי) בעתירת פורום "בוחרים בחיים" של משפחות שכולות ונפגעי פעולות איבה, שדרשו לפתוח בחקירה פלילית בעקבות הדלפת הסרטון, המציג לכאורה חיילי צה"ל מבצעים עבירות חמורות כלפי מחבלים פלשתיניים. העותרים טענו כי הסרטון, ששודר לראשונה ב-6 באוגוסט האחרון, נערך באופן מגמתי.
ב"בוחרים בחיים" טענו כי מדובר בעריכה מניפולטיבית וב"עלילת דם" חמורה, אשר גרמה לנזק בלתי הפיך לביטחון המדינה ולדימויה הבינלאומי. כמו כן, ההדלפה שכללה סרטונים ופרטים סודיים נוספים מהתיק התרחשה במהלך לחימה בעזה ולטענת הפורום, סיכנה חיי חיילים וחטופים, והכל כאשר החומר הרלוונטי היה בידי בודדים מהמשטרה הצבאית והפרקליטות הצבאית ולא הועבר כלל לידי הסנגורים. בעתירה קראו כי על החקירה להתברר בידי גורמים עצמאיים אין זה ראוי שחקירה כזו תנוהל על ידי הצבא עצמו, שבו ייתכן שישנם גורמים החשודים במעורבות בהדלפה.
פורום "בוחרים בחיים" מסר בתגובה להחלטת בג"ץ: “אנו שמחים שאפילו בבג"ץ הבינו שההחלטה של מיארה לתת לחתול לשמור על השמנת היא ניסיון טיוח. עם זאת, מדובר בצעד קטן, סמלי ולא מספק. הפתרון לפיו הפרקליטות תלווה את הבדיקה תוך שזו עדיין תבוצע על ידי הפרקליטות הצבאית והמשטרה הצבאית - אינו אך שדרוג של מתווה הטיוח. אנו דורשים שכל מי שהיה מעורב בבישול הסרטון ובהפצתו יועמד לדין. הדרך היחידה להבטיח את בירור האמת היא שגם הגוף הבודק יהיה גוף חיצוני שאינו תלוי ומושפע מהחשודים המיידים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו