הארגונים גישה, האגודה לזכויות האזרח, המוקד להגנת הפרט, עדאלה ורופאים לזכויות אדם, דורשים בעתירתם כי בג"ץ יורה למדינה לאפשר גישה חופשית לסיוע הומניטרי ולספק את כל הדרוש להישרדות האוכלוסייה האזרחית.
עו"ד אסנת כהן ליפשיץ, המייצגת את העותרים, טענה כי "המצב של האזרחים ברצועת עזה מזעזע, מבקשות להזכיר שהעתירה הוגשה כעתירה דחופה ב-18 במרץ. במהלך הדיונים פירטנו בצורה מאוד רחבה. באופן שבו אנחנו רואים את הדברים, לאורך התקופה המאוד ארוכה המצב של האוכלוסיה האזרחית המוגנת בעזה הולך ומתדרדר והופך לגרוע. אנחנו שומעים זאת לא אחת מהארגונים הבינלאומיים".
במהלך הדיון נשמעו קריאות זעם מהקהל: "המדינה שולחת חיילים להילחם ולהיהרג וביד השנייה מאכילה את הרוצחים, איפה שומעים דבר כזה?". צעקות נוספות הופנו לעבר השופט עמית: "איך אתם נותנים יד לדבר הזה?", "תתביישו, מה עם החטופים והחיילים?".
עו"ד יהודה פואה מארגון בצלמו תקף בחריפות את העתירה: "המשיבים חוטאים לתפקידם ובמקום להגן על אזרחי ישראל, הם מסייעים לחמאס בהמשך מעשי הטרור". לדבריו, "זאת קריאת השכמה. המשיבים ישנים עדיין באילת ומסרבים להתעורר למרות ההתרעות החמורות. הם משחקים עדיין בנדמה לי וב'יהיה בסדר' בדיוק כמו שעשו הקודקודים בליל ה-7 לאוקטובר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו