המכתב ההזוי ששלחה ענבל אור לביהמ"ש: "לא אזרחית המדינה"

היזמית הודיעה כי היא ויתרה על אזרחותה הישראלית וכינתה את המדינה "תאגיד מדינת ישראל" • עוד כתבה כי "המדינה מוחזקת על ידי נאמנים של 'חבר העמים הבריטי'" • שנתיים וחצי אחרי שהחלו הדיונים בתיק, ביהמ"ש היה צפוי למסור את פסק הדין בפרשה, אך לאחר שלא התייצבה לדיון, ההכרעה נדחתה

ענבל אור (ארכיון) . צילום: יהושע יוסף

פרשת ענבל אור: במכתב ששלחה היום (חמישי) לבית המשפט, הודיעה כי היא ויתרה על אזרחותה הישראלית וכינתה את המדינה "תאגיד מדינת ישראל" המוחזק על ידי נאמנים של "חבר העמים הבריטי".

המכתב של ענבל אור, צילום: צילום מסך

"המאשימה המתחזה ל'ישראל', להלן: תאגיד 'מדינת ישראל' המוחזק על ידי תאגיד פרטי: יוזמה הון סיכון (באמצעות נאמנים של חבר העמים הבריטי) המיוצגים על ידי פרקליטות 'המדינה'", כתבה אור. והוסיפה: "הנדון: הודעה על אי היותי אזרחית 'מדינת ישראל'. הריני מתכבדת לעדכנכם כי ביום 27 במאי 2024 ויתרתי על אזרחותי והוגשו על כך הודעה והצהרה מאומתת לשר האוכלוסין בהתאם לסעיף 10ב' לחוק האזרחות".

בנוסף, אור קימטה את נייר הזימון לבקשה והשליכה אותו בחדר המדרגות. הדבר תועד על-ידי חוקר והדברים הועברו לבית המשפט, שנעתר לבקשה להוציא את צו ההבאה עוד לפני הדיון, ללא שחרור.

על פי דברי התובעת מטעם פרקליטות מיסוי וכלכלה, עו"ד טפת מויאל-רוטשילד, היום הגיעו נציגים לבצע את צו ההבאה לביתה של אור, שם נמסר לה הזימון גם כמה ימים קודם לכן, אך לא היה מענה בבית. "נראה שלא היה כל גורם בבית, הם בחנו מסביב ולא היה נראה שהנאשמת נמצאת שם. גם הרכב שלה לא אותר ליד הבית".

צפו: ענבל אור מתעמתת עם אחד הנאשמים באולם ביהמ"ש (ארכיון) // אבי כהן

בית משפט השלום בתל אביב היה צפוי למסור היום את פסק הדין בפרשה, אלא שאור לא התייצבה לדיון, והשופטת, דנה אמיר, החליטה שלא לפרסם את הכרעת הדין ללא נוכחותה. נגד אור הוצא צו הבאה אך היא לא אותרה על ידי המשטרה. אור שלחה היום הודעה לבית המשפט כי היא ויתרה על אזרחותה הישראלית. החלטת השופטת אמיר התקבלה למרות בקשת הפרקליטה מויאל-רוטשילד כי בית המשפט יפרסם את החלטתו גם ללא נוכחות אור.

המשטרה מחפשת את אור ופנתה לכמה גורמים שקרובים אליה, אך הם לא הצליחו לסייע באיתורה. אחד החוקרים הצליח לאתר מספר טלפון שאינו המספר הרגיל של אור, ובלש יצר איתה קשר. היא ענתה לשיחה, אולם אמרה שהדיון אינו קשור אליה. היא נשאלה היכן היא ולא שיתפה פעולה.

בספטמבר 2019 אור הואשמה בביצוע עבירות שונות, הכוללות זיוף ומרמה בנסיבות מחמירות, במיוחד בהקשר לשיווק דירות. היא הטעתה לקוחות כאשר לא גילתה להם כי מדובר בעסקת קבוצת רכישה. כתב האישום שהוגש נגד אור כולל 15 אישומים חמורים, בגין עבירות על חוק המע"מ ופקודת מס הכנסה.

נציגות התביעה בתיק ענבל אור, צילום: גדעון מרקוביץ

בנוסף, היא הואשמה בעבירות מרמה בנסיבות מחמירות כלפי לקוחות וכלפי מנהל סניף בנק. ההכרעה מצביעה על ממדי ההונאה והזיוף שביצעה אור, תוך פגיעה חמורה במערכת הפיננסית ובציבור הרחב.

עיקרי האישומים

העלמות מס: אור לא דיווחה למע"מ ולמס הכנסה על עסקאות בשווי כולל של 81 מיליון שקלים בשמונה פרויקטים שונים של קבוצות רכישה.

העלמת רכוש: נמצא כי אור העלימה רכישות פרטיות בסך 900 אלף שקלים, הכוללות ביגוד, תיקים ותכשיטים, וכן דירה בשווי 2.7 מיליון שקלים שמומנה על ידי חברה בשליטתה.

הטעיית צרכנים: החברות שבשליטתה פרסמו מידע מטעה בשבעה פרויקטים שונים, כשהציגו קבוצות רכישה כמכירת דירות רגילה, תוך הסתרת מידע מהותי מהציבור.

הונאת לקוחות בפרויקט צ'לנוב: אור פנתה ללקוחות בפרויקט, שהעבירו צ'קים לפקודת הנאמן לצורך רכישת הקרקע שעליו יקום המבנה. אור ביקשה מהם לבצע העברות בנקאיות לחשבון חברה שבשליטתה במקום חלק מהצ'קים שמסרו לנאמן, וזאת מבלי ליידע את הנאמן. היא קיבלה לחשבון של חברה סכום של כ-2 מיליון שקלים.

הונאה בנקאית: אור ביקשה ממנהל הבנק תשלומים נוספים, מעבר לסכומים שעליהם התחייב מראש סניף בנק המזרחי לכבד צ'קים שמסרה חברה בשליטתה, למרות חריגה ממסגרת האשראי בחשבון החברה. אור הציגה בפני מנהל הסניף מסמך שהתחזה למסמך בנקאי, שאותו זייפה באמצעות עובדיה. לכאורה, בחשבונה הפרטי קיימת יתרה של עשרות מיליוני שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר