היועצת המשפטית לממשלה התנגדה היום (ראשון) להצעת החוק לשינוי תקציב תאגיד השידור הציבורי, וטענה כי היא פוגעת באופן קשה בעצמאות התאגיד ובתפקודו התקין.
ההצעה, שהגיש ח"כ אביחי בוארון מהליכוד ועברה היום בוועדת השרים לחקיקה, מבקשת להעביר את מקור המימון העיקרי של התאגיד מאגרות רישיון רכב לתקציב בלתי קבוע מתקציב המדינה, ולהעביר את סמכות אישור התקציב ממועצת התאגיד לממשלה.
לעמדת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה, ההצעה תיצור מצב בו התאגיד יהיה תלוי בשביעות רצון הממשלה ובאישורה למימוש מדיניותו. "נוכח תפקידיו המיוחדים של תאגיד השידור הציבורי ומרכזיותו בחברה דמוקרטית, יש חשיבות מיוחדת לעצמאותו", כתבה והזהירה כי "אם ייקבע תקציב התאגיד במסגרת תקציב המדינה, הוא יהיה חשוף להפחתות ולתוספות תקציביות ייעודיות ורוחביות".
בהרב-מיארה הדגישה כי גם אם יש צורך בהתמודדות עם נטל תקציבי בעת מלחמה, אין זו סיבה מספקת לשינוי מבני כה יסודי במבנה השידור הציבורי. היא ציטטה מקביעת בג"ץ לפיה "עיקר חשיבותו של השידור הציבורי נעוצה ביכולתו לשדר חדשות ואקטואליה", והזהירה מפני פגיעה בחופש הביטוי הפוליטי.
ח"כ אביחי בוארון הגיב לדברי היועמ"שית: "הצעת החוק לא באה להשתלט על השידור הציבורי, ולפגוע בעצמאותו, ובוודאי לא לפגוע בחופש הביטוי ובדמוקרטיה".
"האם נעשתה בדיקה על ידכם לגבי אופן המימון של תאגידי שידור ציבוריים ברחבי העולם לפני שהזדרזתם לטעון כי החקיקה פוגעת בחופש העיתונות והביטוי? האם תחנת גלי צה״ל איננה כלי תקשורת עצמאי על אף שתקציבה מוסדר במסגרת תקציב משרד הביטחון?"
"לא ראיתי בחוות הדעת שום הסבר ראוי או הוכחה עובדתית כיצד העברת תקציב התאגיד לספר התקציב של מדינת ישראל פוגע בדמוקרטיה. ועוד לא דיברנו על הפריווילגיות הבלתי מובנת ויוצאת הדופן העולה מהתנהלות קלוקלת שכזו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו