"בושה, בושה": דיון בג"ץ בסגירת שדה תימן נקטע בעקבות קריאות מהקהל - וחודש בדלתיים סגורות

השופט פוגלמן: "מה שנעשה כאן הוא ניסיון למנוע את הדיון" • את העתירה הגישה האגודה לזכויות האזרח • המדינה מסרה השבוע שהמחבלים יזכו לשלוש מקלחות חמות בשבוע ולטיולים בחצר

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
      הדיון בבג"ץ על סגירת שדה תימן

      מהומה בבית המשפט: הדיון בבג"ץ בנושא תנאי הכליאה בבסיס שדה תימן הופסק הבוקר (רביעי) בעקבות מהומה שפרצה באולם. הדיון, שעסק בעתירה של האגודה לזכויות האזרח בנוגע לתנאי הכליאה של עצורים פלסטינים, נקטע לאחר כחצי שעה כאשר צופים באולם החלו לקרוא "בושה, בושה".

      הרשות השופטת

      השופטים, בראשות מ"מ נשיא בית המשפט העליון עוזי פוגלמן, נאלצו להפסיק את הדיון ולצאת להפסקה של כעשרים דקות על מנת להשיב את הסדר לאולם. בהודעת דוברות הרשות השופטת נמסר כי "השופטים נאלצו לקטוע את הדיון ולצאת להפסקה לטובת השבת הסדר באולם".

      ממלא מקום נשיא העליון עוזי פוגלמן, צילום: אורן בן חקון

      עם חידוש הדיון, השופט פוגלמן התייחס לאירוע בחריפות: "מה שראינו עכשיו היה ניסיון למנוע דיון שיפוטי בבית משפט. אנחנו מאוד מכבדים את זכות ההפגנה של כל אדם במדינת ישראל, אבל זה לא יכול להיעשות באולם בית המשפט, בוודאי לא בצורה שמסכלת את ניהול הדיון".

      שופטי בג"ץ דנים בסגירת שדה תימן, צילום: אורן בן חקון

      פוגלמן הדגיש כי "בית משפט בישראל פועל לפי חוק גם בזמן מלחמה וימשיך לעשות את זה", והזהיר כי מי שינסה לשבש את הדיון יצטרך לצאת החוצה. הוא הוסיף: "אנחנו ערים לרגישות הדיון ולרגישות הרבה של חלק מהמשתתפים בו... זה לא דיון ראשון בנושאים שמשיקים לסיטואציות שעלו במלחמה. מי שעוקב אחרי הדיונים האלה יודע שבית המשפט נוקט במדיניות הכלה מקסימלית. אבל הגבול של מדיניות הכלה הוא ניסיון לפוצץ דיון משפטי".

      נציגי צה"ל בדיון בבג"ץ על סגירת מתקן הכליאה בשדה תימן, צילום: אורן בן חקון

      לאחר חידוש הדיון, רק לקהל שלא הפריע הותר להיכנס בחזרה לאולם, והדיון המשיך להתקיים בדלתיים סגורות.

      הדיון עסק בתנאי הכליאה בבסיס שדה תימן, אשר הוסב ממתקן חקירות ומיון לבית כליאה של קבע עקב מחסור בתאי כליאה. כיום עצורים בו 28 פלסטינים בלבד. לקראת הדיון, פירטה המדינה את תוכניותיה לשיפור תנאי הכליאה, כולל בניית 786 תאי כליאה חדשים עד מרץ 2025.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר