הסרטון שעליו חתומה חטיבת המודיעין של השב"ס, שפורסם בשבוע שעבר ובו מופיע מחבל כלוא המספר על הרעת תנאי המחיה מאז שבעה באוקטובר, מגיע לפתחה של היועצת המשפטית לממשלה.
"אי אפשר להתקיים ככה": אסיר ביטחוני מתאר את השינוי בתנאי המאסר מאז 7.10// דוברות שב"ס
בפנייה של התנועה לאיכות השלטון ליועמ"שית, טוענת זו כי הסרטון שהופץ על ידי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר משמש אותו לתעמולה פוליטית, כפי שלטענתם עשה בהפצת סרטון חלוקת הנשק לכיתות כוננות. לפי דבריו של האסיר, טוענת התנועה, "התנאים החדשים והמדיניות הקשה שנאכפת בבתי סוהר יוצרים את ההרתעה אליה מכוון גביר".
התנועה פנתה גם למשטרת ישראל, לשר בן גביר ולשב״ס, בבקשה להסיר את הסרטון מכלל החשבונות ברשתות החברתיות השונות וזאת "בשל חשש לשימוש פסול בנכסי ציבור למטרות תעמולה" (בניגוד לסעיף 2א לחוק הבחירות דרכי תעמולה).
"בנוסף", כותבת התנועה בפנייתה, "ציינו בפני הגורמים הנ"ל שהסרטון מעלה מספר שאלות מטרידות נוספות, כגון מי החליט על הפקת הסרטון וצילומו? האם ישנם סרטונים דומים? לאילו מטרות הוא צולם? מה עלויות הפקתו? לכן ביקשנו גם לבחון את החשש לשימוש בנכסי שירות בתי הסוהר למטרות פוליטיות ותעמולתיות של השר ומפלגתו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו