היועצת המשפטית לממשלה דחתה את טענותיו של ח״כ עופר כסיף בשימוע, והחליטה, בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, להעמידו לדין בגין אירוע של תקיפה שוטרים בנסיבות מחמירות.
כתב האישום הוגש היום (חמישי) לבית משפט השלום על ידי פרקליטות מחוז ירושלים.
חבט בראשו של שוטר
כזכור, האירוע בגינו הוגש כתב אישום נגד כסיף התרחש במהלך הפגנה שהתקיימה במאי 2022, בעקבות פסק דינו של בית המשפט העליון שהורה על פינוי כפרים באזור דרום הר חברון.
במסגרת היערכות כוחות הביטחון, הוצאו צווים אשר הורו על הגבלת תנועת אוטובוסים והכריזו על מוקדים שונים במרחב כשטח צבאי סגור. למרות זאת, התקיימה הפגנה במרחב ובמהלכה הודיע קצין משמר הגבול לח"כ כסיף שאין באפשרותו להיכנס עם רכבו לכיוון קהל המפגינים שעמד במרחק קצר ממנו, ויותר לו מעבר רגלי בלבד.
על אף האמור, ביקש חבר הכנסת להיכנס עם רכבו למתחם ההפגנה, ובינו לבין השוטרים התפתח ויכוח שבסיומו נכנס כסיף לרכבו והחל בנסיעה איטית עד שפגע ברגלו של שוטר שחסם את דרכו. בתגובה היכה השוטר על מכסה המנוע של הרכב וצעק על ח"כ כסיף. על פי החשד, ח"כ כסיף יצא מרכבו וחבט בראשו של השוטר.
ח"כ כסיף הגיב לאחר פרסום תיעוד התקיפה לכאורה ואמר: "השוטרים הפרו את חסינותי שוב ושוב במהלך התהלוכה השקטה ומנעו ממני את תנועתי החופשית. הגדיל לעשות אחד השוטרים כשאיים ואמר לחברו 'אם הוא (כסיף) ימשיך - לא רק אעצור אותו אלא אירה בו'. אותו שוטר סירב למסור לי את שמו ואף האשים אותי שאיימתי לדרוס אותו".
הכנסת החליטה לא להדיח
ב-30 בינואר הצביע הועדת הכנסת להדיח את כסיף מהכנסת, זאת לאחר שתמך בתביעה שהוגשה לביה"ד בהאג נגד פעולות ישראל. אולם, בהצבעה במליאת הכנסת ב-19 בפברואר, נקבע כי כסיף לא יודח מהכנסת.
פוגרומיסטים משתוללים חופשי, חשודים ברצח פלסטינים משוחררים לביתם, שרים וח"כים פורעי חוק סדרתיים הקוראים "לעלות לגבעות" ומונעים פינוי קיני טרור שאינם חוקיים אפילו לפי החוק הישראלי ממשיכים בדרכם ללא הגבלה, ונגדי מגישים כתב אישום?
— Ofer Cassif עופר כסיף عوفر كسيف (@ofercass) August 22, 2023
כך נראה פשיזם. pic.twitter.com/e1QrKtCo3M
יו"ר הקואליציה אופיר כץ, אמר אז בפתח הדיון: "כל דקה שהוא כאן כחבר כנסת היא ביזיון לכנסת ולמדינה". עוד הוסיף כץ: "חשוב לי להגיד לחברי הכנסת המתלבטים, אם לא תצביעו בעד, אתם תנרמלו התנהגות של פגיעה במדינת ישראל, התנהגות של לגיטימציה לפגיעה בחיילי צה״ל, של תמיכה בטרור, של הלל למחבלים. זה על ראשכם. אם כנסת ישראל לא תעמוד איתנה מול מי שבא לפגוע במדינת ישראל, מה ימנע מחברי הכנסת פה להפוך להיות העזמי בשארה והבאסל גטאס הבאים?״.
כסיף אמר: "בקשת ההדחה שאתם מבקשים להתבסס עליה היום היא שקר מוחלט - שאני תומך במאבק המזוין של חמאס? אין שקר דוחה מזה. מאחורי השקר הזה נמצאת כוונת זדון, רדיפה פוליטית והשתקה. ההתבטאויות שלי נגד חמאס בכלל, ונגד פשעיו ב-7 באוקטובר, הוצגו בוועדת הכנסת בפירוט, ובהן נכלל גינוי חד וחריף לטבח ומבצעיו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו