האגודה לזכויות האזרח: התנהלות "ראש יהודי" מעוררת סלידה, אך אין לעירייה סמכות לאסור אירועים

תמיכה מפתיעה לעמותה • האגודה לזכויות האזרח פנתה לעליון בבקשה להצטרף לערעור העמותה נגד עיריית ת"א • באגודה טוענים, כי אם יתקבל הטיעון של העירייה, הוא ינוצל בערים אחרות כדי לפסול הפגנות • לשיטת האגודה רק למשטרה שמורה הזכות לאסור אירועים מתוקף הפרעה לסדר הציבורי

יו"ר "ראש יהודי" ישראל זעירא , קוקו
יו"ר "ראש יהודי" ישראל זעירא. צילום: קוקו

האגודה לזכויות האזרח פנתה הבוקר לבימ"ש העליון וביקשה להצטרף כידיד בית משפט לערעור שעוסק בסמכות עיריית ת"א לאסור על אירוע "הקפות שניות" של ארגון ראש יהודי. בבקשה מדגישה האגודה כי לעירייה יש סמכות וחובה לאסור על הפרדה מגדרית שפוגעת בזכויות אדם, אך אין לה סמכות לאסור על קיום האירוע.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      ההפרעה לכל נדרי בכיכר המדינה בתל אביב. "תורידו את המחיצה בושה"

      עמותת "ראש יהודי" שמנהלת מול עיריית ת"א מאבק משפטי על קיום הקפות שניות בתל אביב ובכלל אירועים ציבוריים לאחר העימותים בתפילת יום כיפור בכיכר דיזנגוף מקבלת תמיכה מפתיעה מכיוון האגודה.

      זו טוענת, לאחר שבית המשפט המחוזי בת"א דחה את עתירת "ראש יהודי", כי "אם יאפשרו לעיריית ת"א לאסור על אירועים בטענה שהם מפרים את 'הסדר הציבורי', מחוץ לתל-אביב רשויות מקומיות ישתמשו בטיעון הזה על מנת לפסול הפגנות נגד ההפיכה המשטרית, אירועי מחאה נגד הפשיעה בחברה הערבית והופעות נשים בבמות בידור".

      ישראל זעירא , יו"ר "ראש יהודי" בכניסה לבית המשפט, צילום: אבי כהן
      ישראל זעירא, יו"ר 'ראש יהודי', במהומה במהלך תפילות החג, צילום: איתן אלחדז/TPS

      הבוקר (שישי), הגישה האגודה בקשה לבית המשפט העליון להצטרף כידיד בית משפט לערעור על החלטת עיריית ת"א לאסור על תהלוכת שמחת תורה והקפות שניות בכיכר דיזינגוף. בבקשת ההצטרפות מציינת האגודה כי להחלטה בעניין עלולות להיות השלכות כבדות משקל באשר להיקף סמכותה של רשות מקומית לאסדר אירועים במרחב הציבורי ולהתערב בחופש הביטוי והאסיפה.

      האגודה לזכויות האזרח מדגישה כי התנהלות "ראש יהודי" מבישה ומעוררת סלידה וכי לעיריית ת"א ולכל רשות מקומית יש סמכות וחובה להסיר מכשולים שמטרתם הדרת נשים, אך סמכות למנוע אירועים במרחב הציבורי בשל "הפרת הסדר הציבורי" שמורים למשטרה בלבד וגם אז מוטלת על המשטרה החובה לעשות זאת בצמצום.

      "חופש האסיפה וחופש הדת שמורים לכל ובשוויון. אסיפה במרחב הציבורי, שאין מעמידים בה "מכשולים", למשל על ידי במות או מחיצות או אמצעי הפרדה אחרים, או על ידי פיזור כיסאות או שולחנות; אסיפה שבה בני אדם מתכנסים בפרהסיה כדי לבטא עצמם – אינה טעונה היתר או אישור מאת הרשות המקומית.

      העימותים בכיכר דיזנגוף, צילום: גדעון מרקוביץ'
      העימותים בת"א סביב הצבת המחיצה והתפילה בכיכר דיזנגוף, צילום: גדעון מרקוביץ
      רגעי הסרת המחיצה הארעית שהוקמה בכיכר דיזנגוף, צילום: גדעון מרקוביץ

      "בנסיבות שכאלה, עמדתה של הרשות המקומית ביחס לנחיצותה של האסיפה ולתרומתה לציבור אינה מעלה ואינה מורידה. על רישוי אסיפות ותהלוכות והבטחת הסדר הציבורי בשל חשש מהתלהטות היצרים ומהפרות סדר מופקדת משטרת ישראל, על פי אמות המידה שנקבעו בפסיקה, ושומה עליה שתפעל כדי להבטיח את חירות כל הצדדים להביע עצמם", נכתב בבקשת האגודה.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר