כמה זמן אפשר להחזיק מכונת קפה בתיקון? רשם בית המשפט לתביעות קטנות, מרט דורפמן, חייב את חברת אלקטרה לשלם כ-23 אלף שקלים פיצוי, כולל הוצאות, בגין נזקים שנגרמו ללקוחה של החברה, שבמשך שנתיים מכונת הקפה שלה לא הוחזרה אליה מהתיקון במעבדת החברה.
לפי התביעה, התובעת רכשה בשנת 2008 מכונת קפה בעלות של 15 אלף שקלים. בשנת 2020 התקלקלה המכונה, והתובעת מסרה אותה לתיקון במעבדה של אלקטרה מוצרי צריכה (1951) בע"מ. אלקטרה תיקנה את המכונה, אך כעבור ארבעה חודשים היא התקלקלה פעם נוספת והתובעת העבירה את המכונה לתיקון בשנית.
הפעם החברה הודיעה לתובעת כי לא ניתן לתקן את המכונה בשל העיוותים שבה. המעבדה פירקה את החלקים מהמכונה, ולמרות דרישות התובעת - במשך כשנתיים לא החזירה לה את המכונה. אלקטרה טענה שהמכונה כבר פורקה ולא קיימת עוד, וכן טענה כי התובעת ויתרה על החזרת המכונה.
חברת "אלקטרה" סירבה להגיע ללקוח במעלה אדומים (ארכיון) צילום: באדיבות ערוץ 20
בית המשפט דחה את טענות אלקטרה, וציין כי התנהלות החברה אינה מקובלת עליו, וכי מחובתה של אלקטרה להחזיר את המכונה בשלמותה לתובעת גם אם לא תיקנה אותה, או לחלופין - לקבל אישור מפורש מהתובעת שהיא ויתרה על החזרת המוצר.
"התנהלות הנתבעת במקרה זה לא מקובלת עליי, ולא עומדת בסטנדרטים המצופים מגוף שמספק שירותי תיקון למוצרי חשמל, גם בחלוף תקופת האחריות", כתב הרשם דורפמן בפסק הדין, וחייב את אלקטרה לפצות את התובעת בסך של 21,690 שקלים - עלות מכונת קפה חדשה מדגם מתאים למידות המטבח של התובעת - ועוד 1,000 שקלים הוצאות משפט. לחלופין, ניתנה לאלקטרה האפשרות לספק לתובעת בעצמה מכונת קפה חדשה מאותו הדגם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו