יאשיהו פינטו יישאר במאסר חמישה חודשים נוספים. כך החליט היום (יום חמישי) בית משפט השלום קיבל את בקשת הערר של הפרקליטות על שחרורו המוקדם. "בכוונת הרב לערער", טענו מקורביו של פינטו.
פרקליטות מחוז מרכז הגישה עתירה נגד החלטת ועדת השחרורים, שהורתה לשחרר את הרב יאשיהו פינטו בתום שני שלישים מתקופת מאסרו.
פינטו, שנידון לשנת מאסר בפועל ואמור היה להשתחרר בתחילת השבוע, הורשע במתן שוחד (422 אלף שקלים) ובהצעת שוחד לראש יאח"ה תנ"צ אפרים ברכה ז"ל, וכן בעבירה של שיבוש הליכי משפט.
נציגי הפרקליטות, עוה"ד אורלי בן ארי־גינזברג, גיא אברס ועינת לב־ארי, טענו בעתירה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד כי ועדת השחרורים שגתה משקבעה שהאסיר עמד בנטל ההוכחה הנדרש לשחרור מוקדם חרף נסיבותיהן החמורות של עבירותיו.
פרק בולט בעתירת הפרקליטות עסק בעמדת משטרת ישראל, שהתנגדה לשחרור המוקדם של האסיר. לדברי נציגי הפרקליטות, המשטרה "הפנתה לאסופת מידעים, אשר מעידים על קשריו הענפים של האסיר בעולם העברייני - ועל מעמדו הבכיר בקרב עבריינים בכירים".
בעתירה מצוטטים הדברים החמורים שכתב שופט המחוזי ד"ר עודד מודריק, שגזר על פינטו שנת מאסר: "מהלכי שוחד שכוונו לתקיעת יתד טרויאנית בליבת מערכת אכיפת החוק כדי 'לכבוש' אותה".
מקורבי הרב יאשיהו פינטו הגיבו להתפתחויות הדרמטיות ואמרו כי "החלטת בית המשפט מהיום ממחישה טוב מכל החלטה אחרת את התחושה הציבורית ההולכת ומתרחבת לפיה עקרונות הצדק של מערכת המשפט פינו את מקומת לתאוות נקם, השפעת מקורבים והשפעת מניעים זרים על מערכת המשפט".
עוד טענו מקורבי הרב כי "החלטת הפרקליטות לערער על ניכוי השליש של הרב פינטו, והחלטת בית המשפט לחזור בו עקב לחציה של משפחת ברכה המקורבת לראשי מערכת המשפט, מוכיחה טוב מכל מאמר פרשנות או תחקיר עיתונאי שדין אחד למקורבים ומועדפים ודין אחר למי שאינם כאלה. כעת הגיעה העת לדרוש חשיפה מלאה של תיק ברכה במח״ש".
לדברי המקורבים, "קשה יהיה למערכת המשפט להסביר כיצד שורת אסירים החשודים במעשים חמורים ביותר כגון: השופט דן כהן, שר האוצר הירשזון, איש העסקים דני דנקנר, האנס חנן גולדבלט, והאנס ארז אפרתי משוחררים לחופשי בניכוי שליש, בעוד הרב יאשיהו פינטו המוגדר אסיר למופת, אשר הביע חרטה ונאבק על חייו עם מחלת סרטן ההולכת ופושה בגופו, ימשיך להינמק בכלא למרות שעמד בכל דרישות הפרקליטות ושמר על התנהגות מופתית במשך כל תקופת מאסרו, והביע חרטה מלאה וכנה על מעשיו כלקח ממקרה הנשיא לשעבר משה קצב".
בנוסף אמרו כי "מסתבר שחטאו המרכזי של הרב פינטו הינו בכך שהוא אינו שייך לקליקת השופטים המקורבים כי אז היה משוחרר כבר מזמן, או לקליקת נבחרי הציבור המקורבים כי אז היה עונשו מקוצר עוד יותר, או לקליקת אנשי העסקים המקורבים כי אז היה משתחרר ללא ציוץ או ערעור מצד פרקליטות המדינה. מסתבר שלמערכת המשפט יש מדיניות נפרדת לכל אסיר לפי שיוכו החברתי, שיוכו הדתי ושיוכו המעמדי. בכוונת הרב לערער לבית המשפט העליון ולדרוש חשיפת מלוא המסמכים וההקלטות שהוסתרו בפרשה".