דיווח ערבי: נועה ארגמני, ששוחררה אתמול במבצע הירואי לחילוץ חטופים, יחד עם שלושה חטופים נוספים, הוחזקה בביתו של צלם אל-ג'זירה, עבדאללה אל-ג'מאל. לעת עתה אין אימות בצד הישראלי לדיווח, ומטעם הערוץ פרסמו כי הם לא מכירים את אל-ג'מאל.
One of the Israeli Hostages that was Rescued yesterday during the Joint-Operation in Central Gaza, 26-Year-Old Noa Argamani was being held Captive in the Home of Abdallah Aljamal, a Photojournalist and Writer/Editor for both Al-Jazeera and the Palestinian Chronicle. During the… pic.twitter.com/1755PL8X9X
— OSINTdefender (@sentdefender) June 9, 2024
בדיווח נכתב כי "אחת החטופות הישראליות שחולצה אתמול במהלך הפעולה המשולבת במרכז רצועת עזה, נועה ארגמני בת ה-26, הוחזקה בביתו של עבדאללה אל-ג'מאל, צלם, עורך וכתב באל-ג'זירה וכלי תקשורת פלשתיני נוסף".
עוד נכתב כי עבדאללה נהרג יחד עם מספר בני משפחה במהלך הניסיון למנוע את חילוצה של נועה.
Israeli hostage Noa Argamani was being held in the house of Al Jazeera journalist Abdallah Aljamal.
Read that again.
Gaza-based photojournalist and reporter Abdallah Aljamal was holding Noa Argamani hostage in his “spare time”.
— Visegrád 24 (@visegrad24) June 9, 2024
מאל ג׳זירה מסרו: "האיש הזה לא מאל-ג'זירה, והוא בכלל לא עבד אצלנו. הוא לא רשום כעובד באל-ג'זירה - לא עכשיו ולא בעבר. איננו מכירים אותו וכל השמועות שנפוצו הן ריקות מתוכן ולא נכונות".
הצעת "חוק אל-ג'זירה", לסגירת ערוצים זרים הפוגעים בביטחון המדינה אושרה בסוף חודש שעבר, בקריאה שניה ושלישית. את ההצעה קידם שר התקשורת שלמה קרעי מהליכוד, והיא אושרה ברוב של 71 תומכים מול 10 מתנגדים.
הצעת החוק קובעת כי אם שוכנע ראש הממשלה שהתכנים המשודרים של ערוץ זר המשדר בישראל פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה, רשאי שר התקשורת, בהסכמת ראש הממשלה ובאישור הקבינט או הממשלה להורות על פעולות שונות.
בתוך כך, היום אמור לפקוע הצו אותו הוציא משרד התקשורת והשר קרעי אמור להחליט אם להאריכו.
נזכיר כי בחודש נובמבר האחרון, ארגון Honest Reporting, ש"מפקח על הסיקור התקשורתי המוטנה נגד ישראל" פרסם תחקיר כי מחבלי חמאס לא היו היחידים שתיעדו את האירועים הקשים במתקפת הפתע הרצחנית ב-7 באוקטובר. עובדים עזתים שמועסקים כפרילנסרים על ידי סוכנויות ידיעות בין-לאומיות העבירו למקום עבודתם תיעודים של האירועים הקשים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו