אתר "The Intercept", העוסק בתחקירים ופרסום מסמכים מסווגים, מדווח כי השדולה היהודית-אמריקנית השמאלנית ג'יי סטריט התכוונה לפגוע בסיוע האמריקני לישראל, באמצעות קידום מדיניות לקיזוז הכספים שמושקעים בהתנחלויות מכספי הסיוע.
על פי הדיווח, במכתב שנחתם על ידי 35 אנשים שכיהנו בדירקטוריון ג'יי סטריט בין השנים 2013-2019, הוצע כי השדולה תחיל מדיניות לפיה "כל שקל שממשלת ישראל מוציאה על התנחלויות והריסת בתים יביא להפחתה פרופורציונלית של סיוע הצבאי האמריקני לישראל".
בעת הדיונים על מדיניות השדולה, שהתקיימו מוקדם יותר השנה, תמך מנכ"ל הארגון ג'רמי בן עמי בקידום המדיניות השנויה במחלוקת, ובעקבותיו תמך במהלך גם הוועד המנהל. אולם על פי גורמים המעורים בפרטים, יעל פתיר, מנהלת ג'יי סטריט בישראל, היא שמנעה את ההחלטה ברגע האחרון, כשהזהירה כי במידה והשדולה תחיל מדיניות זו, היא תאבד כל השפעה שהייתה לה בכנסת או בפוליטיקה הישראלית באופן כללי.
בנייה בהתנחלויות // צילום: יהושע יוסף
יעל פתיר, מנהלת ג'יי סטריט ישראל מסרה בתגובה: "ג'יי סטריט גאה להיות תנועה רחבה המקיפה מגוון רחב של תומכים בעלי השקפות שונות ומרקעים מגוונים, שכולם מחויבים למשימתנו, תמיכה בישראל ובתהליך המדיני. הדיונים הפנימיים בג'יי סטריט מתנהלים בפתיחות ובהקשבה, יחד עם זאת, בסופו של דבר יש לארגון מדיניות רשמית אחת שהיא אשר מנחה אותנו בפעילותנו בארצות הברית ובישראל".
עוד מסרו בשדולה כי "אנחנו מחויבים ופועלים לביטחונה ולשגשוגה של ישראל ומאמינים שהסדר מדיני שיביא לקידום פתרון שתי המדינות, הוא אינטרס אמריקאי וישראלי כאחד. מסיבה זו תמכנו ואנו תומכים בהסכם הסיוע הגדול ביותר אי פעם בין ארצות הברית לישראל שנחתם בתקופת הנשיא אובמה".