חיילי צבא לבנון . צילום: רויטרס

דיווח ערבי: ארה"ב לא תחזיר את הסיוע הביטחוני לצבא לבנון - ללא תוצאות בשטח

רשת "אלחדת', דיווחה מפי מקור בממשל טראמפ כי בסביבות הנשיא מגבשים רשימת דרישות מהשלטון בלבנון , זאת בטרם יושב הסיוע למדינה ולמוסדותיה • צבא לבנון נשען באופן כבד על סיוע זר

[object Object]

ארצות לא תחזיר את הסיוע לצבא לבנון על בסיס הבטחות בלבד והיא מעוניינת לראות "תוצאות בשטח", כך אמר היום מקור בממשל האמריקני לרשת החדשות הסעודית "אל חדת'".

בכתבה ארוכה על יחסי וושינגטון – ביירות נכתב כי ממשל טראמפ לא יסתפק בהבטחות לרפורמות והחלשת השפעת חיזבאללה על הצבא ומוסדות המדינה בלבנון, זאת בטרם ישיב על כנו את הסיוע בכסף ובנשק למדינה, הנמצאת בשלבי התפוררות.

המקור הסביר לרשת החדשות כי בממשל האמריקני ובמפלגה הרפובליקנית פועלים בימים  אלו לגבש רשימת יעדים ודרישות שבוושינגטון מעוניינים לראות בטרם יוחלט אם להשיב את הסיוע לביירות. עוד נכתב כי ממשלתו החדשה של נוואף סלאם צפויה להתמודד עם קשיים לעמוד בדרישות האמריקנים, בשל התדרדרות המשילות בלבנון והחדירה העמוקה של חיזבאללה ושותפיו לכל מוסדות המדינה.

צבא לבנון נסמך בכבדות על סיוע בכסף ובנשק זר וסובל מחולשה מבנית משמעותית שנובעת משנים של הזנחה תקציבית, פיקוד מושחת ולא אפקטיבי וחדירה של ארגונים כמו חיזבאללה לשורותיו ופגיעה בצבא מבפנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו