גורם מדיני נגד טיבי ובן גביר: "אינם מעוניינים בשקט - אלא ביצירת פרובוקציות"

במקביל לעימותים בשייח' ג'ראח, הגורם אמר שאותם חברי כנסת רוצים "לשרוף את המועדון" • הוא הדגיש כי רק המדינה יכולה להפעיל כוח ולא "אנשים פרטיים" • על האפשרות לסבב לחימה: "באחריותי למנוע הסלמות"

איתמר בן גביר בשייח' ג'ראח, צילום: אורן בן חקון

במקביל לעימותים בשייח' ג'ראח, גורם מדיני יוצא היום (שלישי) במתקפה על חברי הכנסת איתמר בן גביר ואחמד טיבי, וטוען כי הם אינם מעוניינים בביטחון ובשקט, אלא ביצירת פרובוקציות.

"כשאני רואה את חברי הכנסת עופר כסיף, אחמד טיבי ואיתמר בן גביר מגיעים למקום, אני מבין היטב מה מביא אותם לשם - זה כדי לחמם ולשרוף את המועדון", אמר אותו גורם מדיני. "הקמנו מדינה כדי שהיא תפעיל כוח - ולא אנשים פרטיים. אני צריך לעשות הכול כדי למנוע הסלמות, זה יכול להיגמר רע. אני לא שש אלי מלחמות".

אחמד טיבי בשכונת שייח ג'ראח, צילום: אורן בן חקון

לדבר הגורם המדיני, "האחריות שלנו היא להחזיר את הביטחון לכל אזרח ישראלי. יש למשטרה תוכנית בעניין ונעקוב אחרי ביצועה". לצד זה, הוא חזר על אחריותו למנוע הסלמות שיכולות להוביל לדברים קשים מאוד. הגורם הדגיש כי "ייתכן שניאלץ לצאת לסבב לחימה".

"אם צריך אנחנו מוכנים, מול חיזבאללה ומול חמאס", הדגיש הגורם. "אבל אשמח אם נהיה בלי מלחמות". לדברי הגורם, "זה לא סוד שירושלים היא מקום רגיש. אנחנו צריכים לעמוד על בטחון תושבי השכונה, על חופש התפילה, לא לוותר במילימטר, אבל להימנע מפרובוקציות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר