שר החוץ וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד נחת הבוקר (חמישי) עם המשלחת הישראלית בנמל התעופה הבינלאומי של בחריין. לפיד התקבל על ידי מקבילו הבחרייני ד"ר עבד א-לטיף א-זיאני, ברקע הקשרים בין שתי המדינות בעקבות "הסכמי אברהם".
על שטיח אדום עברו אחד אחרי השני בכירים של משרד החוץ הישראלי, יחד עם אבטחה כבדה של שירותי הביטחון המקומיים. לאחר פגישה עם מקבילו הבחרייני, לפיד יחנוך את השגרירות הישראלית במנאמה והשניים ייערכו מסיבת עיתונאים פתוחה לשאלות.
כתבנו דמיאן פצ'טר מדווח מנחיתת המשלחת הישראלית מבחריין // צילום: דמיאן פצ'טר
בהודעה שפרסם משרד החוץ אמש, נכתב כי האירוע נערך "בהזמנת שר החוץ של בחריין (ד"ר עבד א-לטיף א-זיאני)" וכי הצדדים "יחתמו על שורה של הסכמים בילטרליים".
הביקור מצביע על הרצינות בקשרים בין שתי המדינות כחלק מהעמקה של "הסכמי אברהם", אשר נחתמו באוגוסט אשתקד, שבעקבותיהם בחריין מינתה שגריר ראשון בישראל ואף הרחיבו את ההסכמים לענף המסחר והתיירות.
במסגרת זו, ייערך טקס חגיגי בשעות הבוקר כאשר המטוס הראשון של "גולף אייר", החברה הלאומית הבחריינית, ימריא מהממלכה לנמל התעופה בן-גוריון. כאמור, במהלך היום לפיד נפגש עם א-זיאני לשיחה בארבע עיניים, אך גולת הכותרת תהיה החניכה של השגרירות הישראלית בממלכה, אירוע היסטורי ממדרגה ראשונה וציון דרך עם פוטנציאל אסטרטגי עצום.
סביר להניח שבמרחק כמה קילומטרים משם, באיראן, יעקבו מקרוב אחרי הנוכחות הישראלית החדשה במדינה השכנה, רק המפרץ הפרסי מפריד בין השתיים.
אלון אושפיז, מנכ"ל משרד החוץ, אמר ל"ישראל היום": "ביקור שר החוץ לפיד בבחריין הוא בעל חשיבות מדינית ואזורית מהמעלה הראשונה. שגרירות ישראל במנאמה היא הנציגות הישראלית הרביעית שאנחנו חונכים בחודשים האחרונים. כל נציגות כזו היא גשר לפעילות מדינית וכלכלית לטובת אזרחי מדינת ישראל. יציבות אזורית, שגשוג כלכלי וקדמה טכנולוגית הם הבשורה, שנושאת השותפות הזו עם בחריין, כמו גם עם האמירויות ומרוקו, לאזור כולו.
הוא הוסיף כי "שר החוץ מוביל מדיניות חיבורים, שמטרתה להרחיב את מעגלי הנורמליזציה והשלום במזרח התיכון. זוהי מדיניות שיש לה השלכות החורגות מהאזור".
במהלך הפגישה הרשמית בין לפיד לשר החוץ הבחרייני והצוותים הדיפלומטים, השניים שוחחו על שיתופי הפעולה בין המדינות ועל הדרכים להפוך את השלום הרשמי בינינו לידידות אקטיבית, כלכלית, בטחונית, מדינית ואזרחית.
ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש מוקדם יותר השבוע עם שר החוץ הבחרייני בשולי העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, פגישה משולשת שכללה גם את השר לענייני מדינה במשרד החוץ של איחוד האמירויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו