לאחר דיווחים רבים ועדויות על התעצמות הצבא המצרי בסיני באופן החורג מכל מה שהוסכם בהסכם השלום וללא עדכון נדרש של ישראל באשר להפרות המצטברות על גבולה, ל"ישראל היום" נודע כי בכירים בישראל פנו למצרים בנוגע להפרות. בצד המצרי, כך נודע, הציעו כי ארה"ב תתווך כדי להפחית את המתיחות בין המדינות. המסרים הישראלים הועברו על רקע עליית המדרגה בפרסומים האחרונים שמופצים ברשתות החברתיות לפיהם צבא מצרים עורך תרגילים לקראת 'פלישה' לישראל דרך סיני.
בשיחה שהתקיימה בין הצדדים, גם המצרים הביעו דאגה וטענו כי "גורמים בעלי אינטרסים זרים המעוניינים לערער את היחסים בין המדינות, אחראים על הפצת הסרטונים, חלקם ערוכים וחלקם מזויפים". בנוסף הוצע מטעם מצרים כי לצורך פתרון ההפרות של המצרים בסיני - המדינות ייכנסו לשיח מואץ במטרה לגשר על הפערים, ובמידה והמאמצים לא יצלחו - ארה"ב תיכנס כמתווכת. השיחה הזו מתקיימת על רקע פרסום "ישראל היום" מהשבוע שעבר על שגריר ישראל בארה"ב, ד"ר יחיאל לייטר, שתדרך לאחרונה ראשי ארגונים יהודיים בארה"ב בסוגיה הרגישה והגדיר את המצב כ"בלתי נסבל".
في ظرف قصير نجحوا في تكوين قوة بمستوى جيش 😨..إستعراض غير عادي للشرطة #مصر 🇪🇬
إصطفاف مئات الضباط من مختلف التشكيلات منها Black Cobra الخطيرة يوم عيد الشرطة
مجهزين بأنظمة رؤية وخوذات ودروع وبنادق منها AK-103 من #روسيا 🇷🇺
مدرعاتهم وطنية مضادة للألغام.pic.twitter.com/IQmDwATT0T
— HALIM | حـليـم (@shadowh55543098) February 13, 2025
בשיחה עם ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים אמר לייטר: "זה משהו שהולך לעלות. מצרים במצב הפרה רציני מאוד של הסכם השלום שלנו בסיני. זו סוגיה שעומדת לעלות על הפרק, כי זה לא מצב נסבל". השגריר הוסיף כי "יש לנו בסיסים שנבנים (על ידי המצרים), ואשר ניתנים לשימוש רק לפעולות התקפיות ולכלי נשק התקפיים. זו הפרה ברורה. במשך זמן רב הנושא הזה הושתק הצידה, אבל זה נמשך. זה יהיה נושא שאנחנו הולכים לשים על השולחן - מאוד בקרוב ומאוד בתקיפות".
גורמים ביטחוניים ומדיניים אישרו כי פעמים רבות במשך השנים, מצרים הכניסה כוחות לסיני בניגוד להסכם, ורק לאחר מעשה ביקשה אישור ישראלי שתמיד ניתן על ידי רה"מ נתניהו. ד"ר יגיל הנקין, מומחה לענייני צבא שכבר ב-2018 התריע על המגמות המדאיגות מדרום, אמר: "זה קרה בשיטה של סיפוח זוחל. קודם הם היו מכניסים את הכוחות, ואז מבקשים בדיעבד אישור ישראלי, שתמיד ניתן. גם לאחר שהסתיים הצורך המבצעי הכוחות לא הוצאו".
הנקין הוסיף: "בסיני יש הרבה יותר אמצעי לחימה ותחמושת ממה שהתיר הסכם השלום. זה התחיל בשני גדודים, וכיום עומד על עשרות אלפי חיילים ועשרות טנקים. חלק מהם מרוכזים ליד רפיח המצרית, וחלק ליד מה שהיו ריכוזי דאעש בסיני. הצורך המבצעי לטפל בדאעש חלף, ובכל זאת הכוחות לא הוצאו. כמו כן, הם פיתחו תשתיות כמו גשרים, כבישים ומנהרות גדולות, שמאפשרות להם להעביר בתוך שעות דיביזיות שלמות לסיני מהצד המערבי של תעלת סואץ".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו