ח"כ אדלשטיין: "להוציא לפועל את תוכנית טראמפ - לא על הגבול הישראלי"

בצל הדיונים על הכרזת טראמפ שיעביר את הפלשתינים מהרצועה, יו"ר ועדת חוץ וביטחון מציע להציב תנאי למהלך: "הרחק מהגבול - לא להגיע למצב שיהפכו את ירדן או מצרים למדינת טרור" • בשיחה עם "ישראל היום" הוא מסביר: "אין אלטרנטיבה אחרת - עוד עשור נהיה עם אוכלוסייה גדולה בהרבה וזה לא ניתן לניהול"

יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ יולי אדלשטיין . צילום: אורן בן חקון

לצד הברכות על תוכניתו של טראמפ המבקשת לפתוח את גבולות עזה ולהעביר את הפלשתינים למצרים וירדן, יש מי שמבקשים להוציא אותה לפועל - רק הרחק מגבולותינו. יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין, אמר בשיחה עם "ישראל היום" כי "יש להיערך לביצוע הרעיון המבורך של טראמפ".

"כולנו מבינים שאם זה יהיה בירדן או בחצי האי סיני, זה רק להזיז את הסכנה הנשקפת מהם לישראל בכמה מטרים. אם כבר עובדים על התכנון ומכינים מקום לתושבי עזה להגר אליו, אני מציע לחפש מקומות אחרים ולא על הגבול הישראלי שיובילו אותנו לאותו עימות מזויין כמה שנים מאוחר יותר".

טראמפ: לפלשתינים לא תהיה זכות לחזור לעזה // פוקס ניוז

האם מעבר של הפלשתינים למדינה ריבונית גם אם סמוכה זה לא אירוע שנחשב "בשליטה"?

"אני אומר שהמעבר למדינה שלישית צריך להתקיים בכמה תנאים: ודאי שהמדינה הקולטת תסכים ותיערך לזה, שזה יהיה בסיוע גופים בינלאומיים, ואני מוסיף לזה שרצוי שזו לא תהיה מדינה שגובלת במדינת ישראל. צריך לחשוב עוד צעד, ולא להגיע למצב חס ושלום שהם ישתלטו על ירדן ויהפכו אותה למדינת טרור על הגבול או יערערו את היציבות במצרים. התוכנית טובה ומציגה חשיבה שונה מכל המודלים של אוסלו וההתנתקות, אבל רק צריך לחשוב איך עושים את זה בצורה הכי אפקטיבית שיש".

"אם נשאיר את המצב זהה - בעוד עשור נהיה עם אוכלוסייה הרבה יותר גדולה". תושבים מתפנים ברצועת עזה, צילום: אי.פי

אדלשטיין, בדומה לבכירים אחרים בקואליציה, לא מסתייג מהרעיון של העברת העזתים למקום אחר, ואומר כי עד כה לא הוצגו גם לא אצלו בוועדה רעיונות טובים יותר ל"יום שאחרי" בעזה.

"אני כועס על מי שאומרים לי 'מה זה השטות הזאת?' - כאילו כל התוכניות בעשורים האחרונים לעזה עבדו בצורה מצויינת. או כל אלה שאמרו לי בזירה הבינלאומית כל השנים 'תתחילו לחשוב מחוץ לקופסה', וכשמישהו סוף סוף חושב מחוץ לקופסא - תוהים מה הוא מקשקש".

אין חשש שייבחרו לצאת מהרצועה רק מי שבאמת רוצה עתיד טוב יותר, המשכילים והעובדים ואנחנו נישאר כאן עם הכי רדיקליים?

"אני מבין את הדאגה, כי באמת יכול להיות מצב שבו יותר אנשים משכילים יוצאים ואחרים לא. אבל אם מכינים מקום אלטרנטיבי רחב מספיק - אפשר להמנע מזה. בינתיים אין אלטרנטיבה אחרת. אם מסתכלים על המספרים, אם נשאיר את המצב כמו שהוא ואפילו שמישהו אחר יחליף את חמאס - כבר ברור שעוד עשור אנחנו עם אוכלוסייה הרבה יותר גדולה שם בשטח מאוד קטן, זה לא יהיה ניתן לניהול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר