"הוא הבין שכרגע אסור לו": רוני אלשיך מגלה למה ראש השב"כ לא התפטר

בראיון לפודקאסט של עידן טנדלר מאשים המפכ"ל לשעבר את ראש הממשלה ב"הססנות וחרדתיות משתקת", וטוען כי השר לשעבר בן גביר "ראיין קציני משטרה ובדק אם הם מתאימים לאג'נדה שלו" • צפו

בריאיון מקיף לפודקאסט "בשביל ישראל" עם עידן טנדלר, מציג המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך כשלים חמורים בהתנהלות הדרג המדיני לפני ואחרי 7 באוקטובר.

"הוא הססן, נוטה לחוסר יוזמה עם חרדתיות משתקת", אמר אלשיך על ראש הממשלה נתניהו. "אני ליוויתי את ראש הממשלה לאורך שנים ברמות קרבה שונות ואני קובע שמבחינה ביטחונית הוא לא השתנה".

לדברי אלשיך, גם במלחמה הנוכחית "ראש הממשלה נמנע מהדיון הבסיסי ביותר והוא מה האסטרטגיה של ישראל מול עזה, כלומר עזה לאן? מה עושים ומה אנחנו רוצים לעשות בכל הנוגע לרצועה מבחינה אסטרטגית".

בן גביר בכנסת, צילום: חיים גולדברג פלאש 90
ראש השב"כ רונן בר, צילום: קוקו

ביקורת חריפה במיוחד מתח אלשיך על איתמר בן גביר שעד ימים אחדים כיהן בתפקיד השר לביטחון לאומי. "המשטרה תלויה לגמרי באזרחים שיתלוננו, שיעידו, שיקראו לשוטרים. מתי זה קורה? כשברור לך שהמשטרה מייצגת אותך, את כל הציבור", אמר אלשיך. "אבל בן גביר מההתחלה ראיין קצינים ובדק האם הם מתאימים לאג'נדה שלו. הוא קידם לפי המצב הזה את מפקדי המשטרות וזה יצר מצב שאנשים בארגון ראו בחוסר הקידום שלהם אות חיובי".

"המלצות השב"כ מוסמסו"

המפכ"ל לשעבר האשים את הדרג המדיני בכישלון של 7 באוקטובר. "אף פעם לא נעשה דיון רציני מה לעשות מול חמאס, איך לפעול, היתה כל הזמן בריחה מהדיון הזה", אמר והוסיף: "אני יודע בוודאות שהמון פעמים ראש השב"כ הציע לחסל את ראשי חמאס. המטרה היתה להחזיר את חמאס שנים אחורה וזאת על ידי חיסול מנהיגיו שהם צוברים כל הזמן ניסיון ויכולים כך להעצים את הארגון שלהם. הבעיה היתה שהבקשה וההמלצה הזו של השב"כ מוסמסה כל הזמן ונדחתה על ידי הדרג המדיני".

בנוגע לראש השב"כ רונן בר, שלקח אחריות על אירועי 7 באוקטובר אך טרם התפטר, אמר אלשיך: "רונן בר היה בין הראשונים לקחת אחריות. אבל כשהוא ראה שאף אחד מהדרג הפוליטי מדיני לא לוקח אחריות אז הוא הבין שכרגע אסור לו ישר להתפטר. הסיבה היא שאם כל ראשי מערכת הביטחון יקבלו אחריות מבלי שהדרג המדיני ייקח גם כן אחריות אז מה שיקרה בפועל זה ששום מסקנה לא תוסג והכל יתמוסס בלי שום הפקת לקחים".

תודה לוויטקוף ולטראמפ בהפגנה למען החטופים. תקווה חדשה, צילום: גדעון מרקוביץ'

בהתייחסו למצב הפוליטי בישראל, קרא אלשיך להקמת תנועה אזרחית שתלחץ על הפוליטיקאים. "צריכה לקום תנועה של מיליון וחצי איש שיתחייבו לא להצביע למפלגה שלא תשאף ותפעל לממשלת אחדות לאומית. כשיהיה לחץ כזה אז הפוליטיקאים יתיישרו איתו", אמר.

רוני אלשיך ועידן טנדלר באולפן ישראל היום, צילום: ללא

למרות הביקורת החריפה, אלשיך הביע אופטימיות לגבי עתיד המדינה: "יש כאן התנגשות בין השטח לבין הפוליטיקאים וההתנגשות הזו תוביל לשינוי. אני לא יודע מתי יהיה השינוי הזה אבל הוא יגיע".

תמלל וערך: אסף גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר