המאבק המדיני של הרשות הפלשתינית נגד ישראל: נציבות "זכויות האדם" הפלשתינית דרשה לאחרונה להדיח את משרד מבקר המדינה הישראלי מארגון נציבי תלונות הציבור ומבקרי המדינה של אגן הים התיכון (AOM), המאגד 27 מבקרי מדינות ונציבי תלונות ציבור ממדינות כמו צרפת, איטליה, טורקיה, לבנון וספרד.
עיתוי הדרישה, לטענת הנציבות בפנייתה, הוא מותו של מנהל משרד הנציבות לזכויות אדם (ICHR) בעזה במהלך תקיפת חיל האוויר בדיר אל־בלח. הפלשתינים טוענים כי הבכיר, ראפת סלחה, נהרג בתקיפה אווירית על בית משפחת שאהין בדרום דיר אל־בלח וכי הוא נהרג יחד עם 13 בני משפחתו וקרוביו. "פעולותיו והצהרותיו הפומביות של המבקר, במיוחד אלו התומכות בפעילות ישראל עומדים בניגוד לייעוד וערכי האגודה", נכתב בהודעתה לארגון.
"אג'נדה זדונית"
במכתב תגובה חריף הודיע מבקר המדינה מתניהו אנגלמן כי יגיש דרישה נגדית להדחת הנציבות הפלשתינית מהארגון. "אנו מכינים כעת את תגובתנו לבקשה זו, וכן נגיש בקשה נגדית להשעיית ולהדחת הנציבות הפלשתינית מה-AOM", הבהיר והוסיף: "הזדעזעתי כשנודע לי שהמזכירות הכללית של הארגון אפשרה ל־ICHR - מוסד שמתיימר לסנגר למען זכויות אדם וצדק, תוך תמיכה והגנה על פעולות של ארגון הטרור הברברי חמאס - לקדם את האג'נדה הזדונית והפוליטית שלו", כתב בחריפות.
לדבריו "איננו יכולים לשתוק לנוכח ההסכמה הפעילה של המזכירות הכללית של ה־AOM לשימוש בזירת הארגון, להפצת מסרים פוליטיים שמטרתם לעשות דה־לגיטימציה לזכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה מפני ארגון טרור, שהצהיר בגלוי על מטרתו להשמיד אותה ואת והעם היהודי".
אנגלמן הלין על כך שהנציבות הפלשתינית האמונה על "זכויות אדם" לא טרחה מעולם לגנות את טבח 7 באוקטובר, לא בדקה כלל את מצבם של החטופים בעזה ולא וידאה עמידה על זכויות אדם בסיסיות שלהם, באמצעות ביקור של נציגי הצלב האדום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו