בעוד בישראל חוגגים את סיום הפעילות של אונר"א בשטח ישראל, נראה שבירושלים החליטו להחליף ארגון שנתפס מסייע לטרור בארגון דומה.
במכרז שערך משרד הבריאות להחלפת פעולות הבריאות של אונר"א במזרח העיר זכה הסהר האדום. אלא שגם לסהר האדום לא מעט הוכחות עבר על הסעת מחבלים וטיפול בהם. איך זה קרה? ל"ישראל היום" נודע כי במסגרת המכרז לא פנה משרד הבריאות לקבל חוות דעת ביטחונית על הסהר האדום ולכן השב"כ לא מסר את עמדתו.
עוד מתברר כי המלצה ראשונית בנושא הועברה על ידי השב"כ טרם הבהרת כלל הנסיבות, ולאחר שאלו הובהרו, ומשהוכרז זוכה במכרז ללא התייחסות גורמי ביטחון, הוחלט בארגון שלא להעביר המלצה בעניין מטעם מערכת הביטחון.
החוק של ח"כ בועז ביסמוט שצפוי להיכנס לתוקף בסוף החודש קובע ניתוק מגעים מוחלט עם אונר"א בשטחי ישראל ולכן עובדי אונר"א בירושלים החלו בימים אלה להעתיק את מושבם לירדן. אלא שכניסת הסהר האדום נתפסת כחלופה גרועה והנושא אף עלה בדיון מעקב שהתקיים השבוע בוועדת חוץ וביטחון על יישום חוקי אונר"א.
בעוד גורם שנכח בדיון אמר ל"ישראל היום" כי המטרה היא קודם כל טיפול בארגון שאנשיו נתפסו לוקחים חלק פעיל בטבח בשבעה באוקטובר, חבר הוועדה ח"כ עמית הלוי שהגיש בנושא שאילתא למשרד הבריאות מזהיר מפני ההשלכות. "אם במקום אונר"א ייכנס ׳הסהר האדום׳ אז החלפנו נבלה בטרפה. גם בחלם לא היו נוהגים כך בוודאי שלא אחרי 7 באוקטובר".
עוד אמר הלוי כי "העובדה ששירות הביטחון הכללי לא מונע מהסהר האדום שהיה שותף לפעילות הטרור נגד ישראל, לפעול בבירת ישראל היא מעוררת תהיות קשות על הפקת הלקחים במערכת הביטחון ומסכנת את אזרחי ישראל".
משב"כ נמסר בתגובה: "השירות לא היה מעורב בהליכי המכרז או בהחלטה על הזוכה בו, ועודכן בנושא רק בדיעבד".
ממשרד הבריאות נמסר: "משרד הבריאות פועל בהתאם למחויבות החוקית לספק שירותים לתושבי מזרח העיר. במכרז זכתה כחוק עמותה שרשומה במדינת ישראל ושמפעילה מזה שנים רבות שירותי בריאות במזרח ירושלים. המשרד בוחן יחד עם גורמי הביטחון את הנושא. למותר לציין כי ככל שגורמי הביטחון ימליצו למשרד להימנע ממתן שירות באמצעות גורם כלשהו, המשרד יפעל בהתאם להמלצות אלה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו