עסקת שחרור החטופים שנחתמה בקטאר, היא חלק ממהלך רחב יותר שעליו דנים ראש הממשלה נתניהו והשר רון דרמר עם אנשיו של הנשיא החדש ישן דונלד טראמפ.
ההבנות שהושגו מסייעות לנתניהו לאשר את עסקת החטופים שכן הן מתיישבות עם מטרות המלחמה, ומביאות גם התקדמות של ממש בסוגיות שהיו במחלוקת עם ממשל ביידן היוצא.
לפי שני מקורות ישראלי ואמריקני, בשיחות יש הבנות על כמה נקודות העוסקות הן ברצועת עזה והפלשתינים, הן במזרח התיכון והן ביחסים הישירים בין ישראל לארה"ב. בין השאר סוכם כי שמשלוחי הנשק והציוד המכני הכבד שעוכבו על ידי ממשל ביידן יופשרו ונציגי צה"ל ומשרד הביטחון יגישו רשימה מפורטת להתחמשות מחדש של הצבא ולשימוש בצרכים מידיים ועתידיים.
האמריקנים מסכימים לחלוטין עם הדרישה הישראלית כי הפלת שלטון חמאס ברצועת עזה היא יעד משותף והשגתו יחד עם פירוז הרצועה מנשק, והשבת כל החטופים תהיה הסימן לסיום המלחמה הסופי. בסוגיית היחסים הבילטרליים סוכם על שיחות מקיפות במגוון תחומים, בטחוני, כלכלי, הייטק, אנרגיה ועוד לחיזוק הקשר בין המדינות באמצעות הסכמים ארוכי טווח.
בסוגיה האיראנית מדובר על מאמץ משותף שאליו יגויסו עוד מדינות שנועד לפגוע אנושות במשטר האיראני ובכלכלת המדינה כדי להביא לכך שיוותר על שאיפתו לנשק גרעיני. היעד המשותף והברור הוא שלאיראן לא יהיה נשק כזה והאופציה הצבאית קיימת באופן מובהק על השולחן. כן דובר על קידום מהיר של הסכם נורמליזציה עם סעודיה, ראשית מאחורי הקלעים ועם סיומה המלא של המלחמה בעזה, באופן גלוי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו