הניו יורק טיימס מדווח היום (חמישי) מפי שני גורמים בתוכניות הארגון, כי גורמים בהנהגת חמאס שוקלים להסכים לעסקה בה במסגרתה ישראל תשמר את נוכחותה בציר פילדלפי, גם באופן זמני.
לפי העיתון האמריקני, גורמים בהנהגת חמאס הביעו נכונות לפני ההסכם עם לבנון, להתקדם לעבר עסקה אם ישראל תגלה התגמשות, בעיקר בסוגיית הסגת כוחות צה"ל מהרצועה.
כעת, גורמים אמריקניים רשמיים אמרו לעיתון כי ישנה אפשרות שחמאס יוותר על חלק מדרישותיו כדי להשיג הפסקת אש. מנגד, לדעת גורמים מערביים ששוחחו עם העיתון, ישראל אינה מעוניינת בפשרה.
עוד אמרו גורמים אמריקניים, כי נראה שנתניהו מחכה לכניסתו של הנשיא הנכנס טראמפ לבית הלבן כדי להחליט בסוגיית המו״מ עם חמאס.
לגבי ״היום שאחרי״: גורמים במערב דיווחו שישראל נותרה מסויגת מהרעיונות האמריקניים והערביים לפיהם הרשות הפלשתינית תתפוס את השליטה בעזה. לפי אותם גורמים, מתניהו מאמין שהמהלך נועד לכישלון וכי חמאס יתפוס במהרה בחזרה את השלטון ברצועה.
גורמים אמריקניים ציינו בפני העיתון כי חמאס מכוון לשימור שלטונו ברצועה.
על רקע ההסדרה בצפון, גורמים אמריקניים אמרו לעיתון ה"ניו יורק טיימס", כי האסטרטגיה שניסח מנהיג חמאס לשעבר יחיא סינוואר להביא למלחמה אזורית, ועל ידי כך להביס את ישראל, נכשלה.
לפי גורמים אמריקניים ופלשתיניים ששוחחו עם העיתון, עוד בטרם ההודעה הרשמית על השגת ההסכם בצפון, הנהגת הארגון הייתה מוכנה לזנוח את האסטרטגיה שניסח מנהיגה לשעבר.
בתוך כך, שר הביטחון ישראל כ"ץ שוחח היום עם שר ההגנה הבריטי, ואמר "נפעל בכל העוצמה נגד כל ניסיון של איראן להבריח נשק לתוך לבנון; מצפים מבריטניה להשתתף במאמצים למנוע את חימוש חיזבאללה"
עוד אמר כ"ץ, כי מבחינת ישראל הדבר החשוב ביותר כעת הוא השבת החטופים, והדגיש כי הוא מצפה מבריטניה להתנגד לכל הצעה להפסקת אש שאינה מותנית בשחרור החטופים.
מזכיר ההגנה הילי חזר על תמיכתו בזכותה של ישראל להגן על עצמה, ושר הביטחון כ"ץ הודה לו על תמיכתו בישראל וחזר על מחויבותו להידוק הקשרים הביטחוניים בין ישראל ובריטניה.
מוקדם יותר היום דווח בעיתון הלבנוני “אל-אחבר” המזוהה עם חיזבאללה כי משלחת מודיעין מצרית צפויה להגיע לישראל.
על פי הדיווח, המשלחת נושאת עמה “מתווה מקיף” להפסקת אש זמנית ברצועת עזה, שכולל בין היתר שחרור הדרגתי של חטופים, פתיחה של מעבר רפיח ותיאום לסיוע הומניטרי. על פי הדיווח, המתווה גובש בתמיכה אמריקנית ובשיתוף פעולה עם קטאר וטורקיה.
עוד דווח, כי המשלחת המצרית, הכוללת בכירים במודיעין המצרי, תציג מתווה להפסקת אש שתימשך בין חודש לחודשיים, ושחרור הדרגתי של חטופים, תוך מתן עדיפות לקשישים וחולים כרוניים. כמו כן, יתקיימו דיונים בתנאים שיבטיחו הפסקת פעולות צבאיות בשטח עזה.
בנוסף, המתווה מציע את פתיחתו של מעבר רפיח תחת פיקוח של הרשות הפלשתינית ובמעורבות אירופית, כאשר לישראל תינתן הזכות להתנגד ליציאתם של חשודים בסיוע לטרור. כאמור, יוגבר קצב הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועה, כולל ציוד רפואי וסיוע לחטופים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו