הלחץ עובד? אונר"א הודיעה על סגירת המטה שלה במזרח ירושלים

העובדים הפלשתינים של הסוכנו תקיבלו הודעה כי יפוטרו בתוך שנה וכי עליהם למצוא תעבוקה חלופית • מטה הארגון, בשכונת שיח' גראח במזרח ירושלים משמשת את דוברות הסוכנות ואת המחלקה המשפטית שלה

מטה אונר"א במזרח ירושלים. צילום: אי.פי.איי

החלטה מפתיעה של אונר"א: העובדים הפלשתינים של ארגון הסיוע לפליטים, ממנו נתקה ישראל את הקשרים בחקיקה, קיבלו הודעה כי עבודתם במטה הארגון בשכונת שיח' ג'ראח במזרח ירושלים תיפסק.

על פי הדיווח, שהתפרסם ברשת החדשות הסעודית אלחדת', העובדים קיבלו ארכה של 12 חודשים על מנת למצוא תעסוקה חדשה והובהר להם כי בתום מסגרת הזמן הזו חוזיהם יבוטלו על ידי הארגון, השייך לאומות המאוחדות.

משרד נשיאות אונר"א בשיח' ג'ראח כולל את המחלקה המשפטית של הארגון, שמפקחת על הסוגיות המשפטיות של הסוכנות בכל אזורי פעולתה. בנוסף פועל במקום משרד הדוברות של הסוכנות וכן משרד התקשורת של הסוכנות כולה.

בנוסף דווח על ידי הרשת הסעודית כי העובדים הזרים של הסוכנות לא יפוטרו ותחת זאת יסופחו למשרדי הסוכנות בעמאן בירת ירדן.

מחבלים פועלים במתחם אונר"א, צילום: דובר צה"ל


אחרי שהתבררו ממדי הזוועה והשתתפות אנשי אונר"א ומוסדותיו בטרור בכלל ובטבח השבעה באוקטובר בפרט - אישרה הכנסת בחודש שעבר ברוב גדול שני חוקים לבלימת פעילות הארגון בירושלים ובעזה. החוק הראשון שיזם ח"כ בועז ביסמוט ושרן השכל שעבר בקריאה שנייה ושלישית מונע מעתה את פעילות אונר"א במחנה הפליטים שועפת בירושלים ובכלל את כל פעילות הארגון במזרח ירושלים.

החוק השני שיזמו ח"כ יוליה מלינובסקי, דן אילוז, רון כץ ונוספים מונע מגע בין אנשי ממשל ישראלים לאנשי אונר"א. המשמעות: שלילת האפשרות מאנשי הארגון לעבוד בעזה, לעבור אליה ובכלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר