לאור התנגדות חמאס למתווים: במערכת הביטחון דוחפים לעסקה גם במחיר סיום הלחימה 

ראשי מערכת הביטחון דוחפים לעסקה מתוך הבנה כי היא תתקבל רק בסיום המלחמה ובנסיגת הכוחות • השרים ונתניהו דורשים "המשך מיצוי אפשרויות" • מוקדם יותר גורמים מסרו כי רה"מ הביע פסימיות ביחס למתווה

407 ימים בשבי. העצרת השבועית בכיכר החטופים. צילום: גדעון מרקוביץ'

ראשי מערכת הביטחון דוחפים לעסקת חטופים גם במחיר סיום הלחימה, זאת לאור התעקשות חמאס בכל מתווה על סיום הלחימה ונסיגת הכוחות.

מנגד, השרים וראש הממשלה נתניהו מתנגדים ודורשים "למצות את האפשרויות לעסקה בשלבים שתאפשר את המשך הלחימה עד למיטוט חמאס". 

ישיבת הממשלה, צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

מוקדם יותר היום (ראשון), גורמים ישראלים מסרו ל"ישראל היום" כי בדיונים האחרונים של הקבינט המדיני-בטחוני הביע ראש הממשלה פסימיות באשר לקידום מתווה לאור הדרישה מצד חמאס לסיום המלחמה. 

באופן הזה הדרג המדיני היה שותף לרצון המצרי לקדם "עסקה קטנה" או עסקה בשלבים כפי שהציע ראש המודיעין החדש במדינה השכנה - ונועד להשיב מספר חטופים לטובת כמה ימי הפוגה. אלא שבהנהגת חמאס הנוכחית דחו גם את המתווה הזה וגם את זה שנוסח בפסגה האחרונה בקטאר.

הבוקר נועד שר הביטחון ישראל כ"ץ בנושא עם ראש מפקדת השבויים והנעדרים, האלוף במיל' ניצן אלון, האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי וגורמים נוספים העוסקים בצה"ל בנושא השבת החטופים. בתום הפגישה, הדף כ"ץ את הטענות להחלטות פוליטיות בנושא החטופים אך לא התייחס לכך שכרגע המגעים בין המתווכות לישראל בנושא העלו חרס.

דיון משותף של ראש השב"כ, הרמטכ"ל, ראש המוסד והאלוף ניצן אלון לטובת קידום המאמצים להשבת החטופים, צילום: תקשורת שב"כ

"כפי שהגדרתי מיומי הראשון בתפקיד, השבת החטופים הביתה היא מטרתנו הערכית החשובה ביותר. מעולם לא היו ולעולם לא יהיו שיקולים פוליטיים בנושא. כל פגישה עם משפחות החטופים ועם העוסקים במשימה להשבתם ממלאת אותי בעוד מוטיבציה - ואני מתחייב לפעול ביחד עם מערכת הביטחון בכל דרך אפשרית כדי להשיבם הביתה", אמר כ"ץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר