העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" דיווח היום (שישי) כי שגרירת ארה"ב בביירות ליסה ג'ונסון העבירה ליו"ר הפרלמנט נביה במדינה את טיוטת הפסקת האש. לפי הדיווח, "הטיוטה היא תוצאה של הבנות בין ישראל לארה"ב במעמד צד אחד. היא נוגעת להסדרי ביטחון שישראל דורשת והאמריקנים מעבירים ללבנון. הנוסח מוצג באופן סחטני כהצעה שיש לקבל או להמשיך במלחמה בקצב גבוה יותר בחודשים הקרובים".
בנתיים התקיפות בביירות לא נפסקות. בתיעוד שפורסם ברשתות הערביות ניתן לראות כיצד בנין קורס לאחר שהותקף בידי כוחות צה"ל. בתוך כך, היועץ האיראני עלי לאריג'אני הגיע הבוקר לביירות במטרה להעביר מסר כי מרווח למו"מ צריך להיות במסגרת החלטה 1701.
על פי מתווה ההסכם המתגבש, כפי שווח ב"וושינגטון פוסט" חיזבאללה יידרש להעביר את כל כוחותיו ונשקו צפונית לנהר הליטני - המרוחק כ-29 קילומטרים מהגבול הישראלי. הצבא הלבנוני וכוח השלום של האו"ם יהיו אחראים למנוע את חזרת הארגון לאזור.
לדברי הגורמים הבכירים, ניתן להגיע להסכם לפני כניסתו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לתפקיד.
השר רון דרמר הציג את פרטי ההצעה לטראמפ במועדון מאר-א-לאגו בפלורידה ביום ראשון האחרון. על פי גורמים ישראלים, טראמפ נתן את ברכת הדרך לתוכנית והביע תקווה שתושלם לפני כניסתו לבית הלבן ב-20 בינואר. המתווך האמריקאי המוביל, עמוס הוכשטיין, אמר השבוע כי "יש סיכוי" להשגת הסכם בקרוב, וביום חמישי הועברה טיוטת ההצעה ליו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, המקורב לחיזבאללה.
מקורות מסרו ל"אל-אחבאר" כי הדיון הרציני בין נביה ברי לאמריקנים לגבי ההסכם אכן התחדש, אבל העניינים לא הגיעו לשלבים האחרונים כפי שאומרים הישראלים. לפי המקורות, יש רעיונות והצעות שמתנהלים לגביהם דיונים עם לבנון. אחת הנקודות היא הקמת ועדה בינלאומית שתכלול את ארה"ב, בריטניה, צרפת ומדינה רביעית - אולי ערבית. ועדה זו אמורה להיות אחראית על מעקב אחר יישום החלטה 1701 במלואה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו