רה"מ, בנימין נתניהו, ציין כי שוחח בימים האחרונים שלוש פעמים עם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ. לדברי נתניהו, "אלה היו שיחות טובות וחשובות מאוד. שיחות שנועדו להדק עוד יותר את הברית האיתנה בין ישראל לארה״ב. אנחנו רואים עין בעין את האיום האיראני על כל מרכיביו, ואת הסכנה שנשקפת ממנו. אנחנו רואים גם את ההזדמנויות הגדולות שעומדות בפני ישראל, בתחום השלום והרחבתו, ובתחומים אחרים".
במקביל, נשיא המדינה יצחק הרצוג צפוי להיפגש עם נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן, ביום שלישי הקרוב במהלך ביקורו בארצות הברית, כך אישר היום (ראשון) בית הנשיא.
נתניהו התייחס היום בנוסף בהצהרה שפרסם לתקיפת אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם בסוף השבוע. ראש הממשלה ציין כי "קו ברור מחבר בין שתי התקפות אנטישמיות נגד ישראל שראינו לאחרונה על אדמת הולנד: ההתקפה המשפטית הנפשעת נגד מדינת ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג, וההתקפה האלימה הנפשעת נגד אזרחי ישראל ברחובות אמסטרדם. בשני המקרים, מדובר באנטישמיות מסוכנת שמטרתה להפוך את היהודים ומדינתם לחסרי ישע; לשלול מהמדינה שלנו את הזכות להגנה עצמית, לשלול מהאזרחים שלנו את הזכות לחיים עצמם.
נתניהו הוסיף: "אתמול ציינו את ליל הבדולח שהתרחש לפני 86 שנים על אדמת אירופה. זו הייתה מתקפה אכזרית ואלימה נגד יהודים - רק בגלל שהם היו יהודים. לצערנו, בימים האחרונים ראינו תמונות שהזכירו את אותו לילה. ברחובות אמסטרדם פורעים אנטישמים תקפו יהודים, אזרחי ישראל, רק בשל היותם יהודים.
"אבל יש הבדל אחד גדול בין הלילה ההוא לימינו אנו: היום יש לנו מדינה משלנו, ממשלה משלנו, צבא משלנו. יש לנו את היכולת, הנכונות והנחישות להגן על עצמנו, וגם לדרוש מאחרים לעשות את המוטל עליהם. וזה בדיוק מה שעשינו.
"מיד לאחר ההתקפה הנפשעת התקשרתי לראש ממשלת הולנד. הוא אמר לי שהוא מתבייש, כך הוא אמר, 'מתבייש', שעל אדמת ארצו התרחשה התקפה אנטישמית מכוערת כזאת. דרשתי ממנו למצות את הדין עם הפורעים, וגם להגן על הקהילה היהודית בהולנד. כך עשו גם שר החוץ גדעון סער ויו״ר הכנסת אמיר אוחנה, שהגיעו יחד להולנד.
"אנחנו נעשה מה שצריך לעשות כדי להגן על עצמנו ועל אזרחינו. לעולם לא נאפשר לזוועות ההיסטוריה לחזור על עצמן. לעולם לא ניכנע - לא לאנטישמיות ולא לטרור. נמשיך להגן על המדינה שלנו ועל האזרחים שלנו בכל הזירות, מול כל איום - ובראשם האיום האיראני".
מוקדם יותר היום התקיימה ישיבת ממשלה ראשונה מאז פיטורי גלנט, במהלכה אמר ראש הממשלה נתניהו: "לקחנו את ההחלטה לא לפתוח שתי חזיתות ב-11 באוקטובר 2023. היה ויכוח על זה. התנגדתי לזה, והקבינט גיבה אותי. טענתי שקודם כל צריך להתמקד בגדיעת הזרוע בדרום שביצעה בנו טבח - וכך עשינו.
"במהלך המלחמה, ארצות-הברית ביקשה מאיתנו כל פעם לא לעשות את הצעד הבא. היו שאמרו לי: 'אי אפשר להיכנס לרפיח כי ארצות-הברית מתנגדת'. אמרתי: 'לא נצליח לנצח את המלחמה בלי הסוגר הדרומי של פילדלפי', ובלי זה גם סינוואר לא היה מחוסל. אי אפשר להשאיר שם ארבעה גדודים של חמאס ולנצח. האמריקנים איימו עלינו באמברגו. אמרתי: 'אין ברירה. אנחנו ניכנס'. לבלינקן אמרתי: 'אם צריך, ניכנס עם הציפורניים'.
"היו שאמרו שצריך לעצור את המלחמה - קודם בדרום, ובשלב מאוחר יותר אמרו זאת גם על הצפון. ברגע שהשלמנו את הפעולה העיקרית ברפיח, עברנו להתמקד בצפון. ואז אמרו לי: 'בכל מקרה יהיה הסדר, אז למה להילחם?'. עניתי שיש הבדל בין להגיע להסדר אחרי שכתשת את היכולות של חיזבאללה, לבין להגיע להסדר כשהוא נשאר בכוחו", אמר.
בהמשך, התייחס גם למבצע הביפרים בלבנון, שהיום לראשונה חשף באופן רשמי שמדובר בפעולה ישראלית: "היה ויכוח האם להפעיל את מבצע הביפרים. אמרו לי שצריך אישור מהאמריקנים. אני דרשתי לבצע את הפעולה הזו. אישרתי את הפעולה לחיסול עקיל וצמרת חיזבאללה, וגם דרשתי להשמיד את המערך הרקטי והטילאי של חיזבאללה.
"גם לחיסול נסראללה הייתה התנגדות, מכיוון שהיו מי שרצו הסכמה אמריקנית לכך, כמו במבצע הביפרים וכמו ברפיח קודם לכן. לא הסכמתי לעדכן על המבצע מראש, ואישרתי את הפעולה בניו-יורק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו