יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד: "ממשלה שפויה הייתה יכולה למנוע את פסק הדין הזה"

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' אמר בתגובה לצו: "מי שדורש ממדינת ישראל להפסיק את המלחמה, דורש ממנה לגזור על עצמה להפסיק להתקיים" • השר גנץ: "מדינת ישראל מחויבת להמשיך להילחם כדי להשיב את חטופיה ולהבטיח את ביטחון אזרחיה, בכל זמן ובכל מקום - גם ברפיח" • השופט אהרן ברק בדעת המיעוט: "החלטת בית הדין מדאיגה מאוד, היא נסמכת על הודעות לעיתונות, פוסטים ברשתות החברתיות וציטוטים של אנשי האו"ם ללא מידע מהימן"

צוות השופטים נכנס לדיון בבית הדין בהאג (ארכיון). צילום: אי.אף.פי

ההחלטה של בית המשפט הבינלאומי בהאג לעצור את המבצע הצבעי ברפיח התקבל בזעם בקרב שרי הממשלה, שקראו לישראל להמשיך את המלחמה ולהתעלם מהוראת השופטים.

UN Web TV

חבר הקבינט המדיני בטחוני שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "מדינת ישראל במלחמה על קיומה. בתקופות עצובות בהיסטוריה לא יכולנו לעמוד על נפשנו. כיום יש לעם היהודי עצמאות ויכולת להגן על חייו. מי שדורש ממדינת ישראל להפסיק את המלחמה, דורש ממנה לגזור על עצמה להפסיק להתקיים. לא נסכים לכך. אם נניח את נשקנו, האוייב יגיע למיטות ילדינו ונשותינו בכל הארץ. אנחנו ממשיכים להילחם למעננו ולמען העולם החופשי כולו. ההיסטוריה תשפוט את מי שעמד היום לצד הנאצים של חמאס דאעש".

יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ בתגובה להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג: "מדינת ישראל יצאה למערכה צודקת ומחויבת המציאות, אחרי שארגון טרור אכזרי ביצע טבח באזרחינו, אנס את נשותינו, חטף את ילדינו וירה טילים על מרכזי הערים שלנו.
מדינת ישראל מחויבת להמשיך להילחם כדי להשיב את חטופיה ולהבטיח את ביטחון אזרחיה, בכל זמן ובכל מקום - גם ברפיח".

"נמשיך לפעול לפי הדין הבינלאומי ברפיח ובכל מקום שבו אנו פועלים, ולעשות מאמץ להימנע מפגיעה באוכלוסייה אזרחית. לא בגלל בית הדין בהאג - אלא קודם כל בגלל מי שאנחנו".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד: "העובדה שבית המשפט בהאג לא קשר בפסיקה שלו בין הפסקת הלחימה ברפיח להחזרת החטופים וזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני טרור - היא מפולת מוסרית ואסון ערכי. ישראל היא זו שהותקפה באופן ברוטלי מעזה ונאלצה להגן על עצמה מול ארגון טרור מזוויע שרצח ילדים, אנס נשים ויורה עדיין רקטות על אזרחים תמימים. אין מדינה בעולם שלא היתה מגיבה בכוח על מתקפה כזו".

"את פסק הדין הזה ניתן וצריך היה למנוע. ממשלה שפויה ומקצועית היתה מונעת התבטאויות שרים מטורפות, עוצרת עבריינים ששורפים משאיות סיוע, ומקיימת עבודה מדינית שקטה ויעילה. בניהול נכון, יכולנו להיות כבר עם הסכם נורמליזציה עם הסעודים, עם קואליציה איזורית שנכנסת לעזה, ועם תמיכה בינלאומית רחבה במאבקנו הצודק נגד ארגון טרור רצחני.עם הממשלה הזו לא ננצח".

השוטפים בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, צילום: רויטרס

שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן, אמר בערוץ 12: "הצו הזה צדק אין בו, רבים יודעים את האמת אבל לא עומדים בלחץ האינטרסים הפוליטי, הממשלה צריכה להחליט האם המבצע נמשך ובאיזה היקף, אני חושב החלטת בין הדין נותנת לו מרחב תמרון משמעותי, ההחלטה היא החלטה מעוותת. לא משנה מה ישראל תעשה יש חברה במועצת הביטחון אלגריה והיא תדרוש להעביר החלטות מחייבות נגד ישראל".

נוואף סאלם, השופט מלבנון ונשיא בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, צילום: רויטרס

יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, כתב בחשבון הטוויטר שלו: ״כפי שהזהרתי, ההחלטה של ממשלת ישראל להתייצב בפני בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, הייתה טעות חמורה ונפילה למלכודת עם סוף ידוע מראש. ההחלטה של בית הדין מהיום, מוכיחה שמוסדות האו״ם למיניהם וגם בית הדין הפלילי בהאג, הפכו לסייענים של מחבלים בכל רחבי העולם וכל תפקידם הוא להרתיע מדינות דמוקרטיות במאבקם מול ארגוני הטרור".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בתגובה לצו של בית הדין בהאג: "לצו הלא רלוונטי של בית הדין האנטישמי בהאג צריכה להיות רק תשובה אחת: כיבוש רפיח, הגברת הלחץ הצבאי וכתישת חמאס המוחלטת - עד השגת הניצחון המלא במלחמה".

השופט אהרן ברק בדעת המיעוט: "החלטת בית הדין מדאיגה מאוד. היא נסמכת על הודעות לעיתונות, פוסטים ברשתות החברתיות וציטוטים של אנשי האו"ם ללא מידע מהימן. ביה"ד אפילו לא ביקש לחקור את טיב הראיות עליהן נסמכות אותן הצהרות -זאת בניגוד מוחלט לפסיקות קודמות של בית הדין וסטייה מוחלטת".

בית המשפט הפלילי הבינלאומי בהאג, צילום: איי.פי

שגריר ישראל באו"ם לשעבר, ח"כ דני דנון על החלטת בית הדין בהאג: "חברי בית הדין בהאג דנים בחדרים ממוזגים וחוזרים למשפחותיהם לאחר הדיון בזמן ש-125 חטופים נמקים במנהרות. מדינת ישראל לא תעצור את המלחמה עד להכרעת חמאס והשבת הבנות והבנים שלנו הביתה".

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף, בתגובה להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג: "השכפ"ץ של החמאס. אנו מזועזעים עמוקות מההחלטה המוטה והמסוכנת של בית הדין הבינלאומי בהאג. החלטה זו אינה רק מעוררת חלחלה, אלא גם מהווה תזכורת מצמררת לכך שהאנטישמיות עדיין קיימת ומקבלת לגיטימציה. אנו דוחים מכל וכל את הפסיקה הזו, אשר איננה מבוססת על עובדות, או על משפט בינלאומי, אלא נגועה בניחוחות אנטישמיות שמחזקות ושמא מעודדות את הרוע והטרור בעולם. זוהי פגיעה קשה בקורבנות הנאציזם ובצדק ההיסטורי. בית הדין בהאג הפך להיות השכפ"ץ של החמאס. עלינו לזכור: המלחמה בנאציזם לא הסתיימה. האנטישמיות עדיין מרימה ראש מכוער, הן בתוך גבולותינו והן ברחבי העולם. אנו לא ננוח עד שנבטיח שהנאצים הצוררים והאידיאולוגיה השטנית שלהם יובסו סופית".

ד"ר גיל-עד, משנה ליועצת המשפטית לממשלה, משפט בין-לאומי, בהאג, צילום: רויטרס

שגריר ישראל באו"ם לשעבר, ח"כ דני דנון על החלטת בית הדין בהאג: "חברי בית הדין בהאג דנים בחדרים ממוזגים וחוזרים למשפחותיהם לאחר הדיון בזמן ש-125 חטופים נמקים במנהרות. מדינת ישראל לא תעצור את המלחמה עד להכרעת חמאס והשבת הבנות והבנים שלנו הביתה."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר