גרמניה, צרפת ואיטליה דרשו, ובאיחוד האירופי נענו: יגובשו סנקציות נגד חמאס בעקבות טבח השבעה באוקטובר

מדובר בצעד מעשי משמעותי הכולל סנקציות כלכליות על הארגון, לאחר שהיוזמה תאושר ניתן יהיה להקפיא נכסים וכספים של מי שמשתייכים לחמאס • בימים האחרונים צירף האיחוד את מפקד הזרוע הצבאית של הארגון וסגנו לרשימת המחבלים שנכללים ככאלה שיש להטיל עליהם את הצעדים שיגובשו • שר החוץ אלי כהן: "צעד חשוב במאבק בחזית המדינית בארגון הטרור, בכל האמצעים העומדים לרשות הקהילה הבינלאומית"

במטה האיחוד האירופי בודקים האם יש קשר בין מקרי הפוליו במדינות השונות. צילום: רויטרס

שר החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזף בורל, הודיע היום (רביעי) כי יגבש סנקציות נגד ארגון הטרור חמאס בעקבות טבח השבעה באוקטובר. מדובר בצעד מעשי משמעותי הכולל סנקציות כלכליות על הארגון, לאחר שהוא כבר הוגדר באיחוד כארגון טרור.

עשרות חברי קיבוץ כפר עזה מפגינים מול שגרירות האיחוד האירופי ברמת גן ומציירים קשתות בענן על המדרכות במחאה על השבת החטופים // אבי כהן

בורל אמר כי אף שר משרי החוץ של האיחוד לא התנגד להצעה ולאחר שהיא תאושר ניתן יהיה להקפיא נכסים וכספים של מי שמשתייכים לארגון. בין היתר, בימים האחרונים צירף האיחוד את מפקד הזרוע הצבאית של חמאס וסגנו לרשימת המחבלים שנכללים בסנקציות נגד מחבלים.

היוזמה למהלך מתחילה בשיחות של משרד החוץ בישראל עם שרי החוץ של גרמניה, צרפת ואיטליה, שגם הגיעו לישראל בעקבות הטבח. בשבוע האחרון השלושה שלחו מכתב לבורל ובו כתבו כי הם תומכים בפעולה קונקרטית נגד ארגון הטרור ותומכיו כדי למנוע ממעשים כאלה (אירועי הטבח) לקרות שוב.

הודיע כי יגבש סנקציות נגד חמאס. שר החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזף בורל, צילום: אי.פי.איי

הם כתבו כי הם תומכים ביצירת משטר סנקציות מיוחד נגד חמאס ותומכי הארגון, במסגרתו ניתן יהיה לאפשר לאיחוד לאתר את חברי ארגון הטרור, תומכים וקבוצות נוספות ולפעול ל"ערעורם". השלושה כתבו כי "החלת סנקציות על חמאס תשלח מסר משמעותי בנוגע למחויבות של האיחוד האירופי נגד חמאס והסולידריות שלנו עם ישראל בעקבות המתקפה בשבעה באוקטובר".

שר החוץ אלי כהן אמר בעקבות היוזמה: ״אני מודה לשרי החוץ של גרמניה, צרפת ואיטליה, המדינות המרכזיות באיחוד האירופי, על קריאתם החד-משמעית והברורה להטלת סנקציות של האיחוד האירופי כנגד ארגון הטרור חמאס, שלוחותיו ותומכיו. הטלת סנקציות מצד האיחוד האירופי היא צעד חשוב במאבק בחזית המדינית בארגון הטרור, הגרוע מדעא"ש, בכל האמצעים העומדים לרשות הקהילה הבינלאומית".

כלי רכב שרופים מטבח ה-7 באוקטובר, צילום: GettyImages

"אני קורא לארגונים ומדינות נוספות להצטרף למהלך ברוח זו, מכיוון שרק מאבק עיקש וחסר פשרות יוביל למיטוט שלטון החמאס לטובת הבטחון והיציבות האזורית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר