חברת בית הנבחרים של ארה"ב, אלכסנדריה אוקסיו קורטז, החלה בעת האחרונה להיפגש עם מנהיגים יהודיים במחוז הבחירה שלה בניו יורק. כך נודע ל"ישראל היום" מפי גורמים שעודכנו בפרטים.
קורטז, המוכרת בשם AOC ונמנית על האגף הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית, קיימה מספר מפגשים סגורים עם קבוצה של רבנים ומנהיגים יהודיים, גברים ונשים, המשתייכים לאגף הפרוגרסיבי של הקהילה היהודית ובחלקם מקורבים לג'יי סטריט. הפגישות היו סגורות ותוכנן הוגדר כחסוי. המשתתפים הגיעו בעיקר ממחוז הבחירה ה-14 של ניו יורק אותו היא מייצגת בקונגרס אך גם ממקומות אחרים במדינה. קורטז בעיקר הקשיבה לדברי המשתתפים ונמנעה מנקיטת עמדות ברורה בסוגיית היחס לישראל, הנפיצה מאוד פוליטית בקרב חוגי השמאל הקיצוני.
מאז החלה את הקריירה הפוליטית, AOC נקטה זהירות מופלגת ביחסה לקהילה היהודית בניו יורק וכן לישראל. בניגוד לחברותיה ל"סקווד", היא מיעטה להתבטא בנושאי ישראלי והפלסטינים וגם כשעשתה זאת נקטה קו פחות חריף, מאשר ראשידה טאליב ואילהן עומר. בשבוע שעבר אמנם נמנתה על תשעת חברי הקונגרס שהצביעו בעד ההחלטה שהגדירה את ישראל כ"מדינת אפרטהייד".
עם זאת, בוויכוח פומבי עם המועמדת הרפובליקנית לנשיאות, ניקיי היילי, טענה היא כי הצבעתה הייתה ערכית.
לאחר ההצבעה בבית הנבחרים כתבה היילי בטוויוטר את שמותיהם של תשעת חברי הקונגרס "שמאמינים כי ישראל היא גזענית. אנו לוקחים שמות ונזכור את ההצבעה הזו", רשמה המועמדת הרפובליקנית. בתגובה, ובאופן חריג, AOC התגוננה וכתבה כי "אולי מדובר באנשים שחושבים שאפרטהייד שגוי. או נכון יותר אנשים בקונגרס שלא מתעלמים מפגיעה בזכויות אדם של פלסטינים".
יצוין כי בעבר, AOC נמנעה בהצבעה על מימון כיפת ברזל לישראל, לעומת חברותיה שהצביעו נגד. לאחר ההצבעה, בעקבות ביקורת שספגה משמאל, פרצה בבכי ואמרה כי ההימנעות הייתה מוטעית.
עשרות אלפי בני אדם צועדים בניו יורק לרגל חגיגות 75 שנה לישראל || מתי טוכפלד
על פי גורמים בקהילה היהודית בניו יורק, מאז פרצה לפוליטיקה האמריקנית ב-2018, ויד לסדרת הפגישות הנוכחית, קורטז נמנעה מכל סוג של קשר עם ההנהגה היהודית וכן עם נציגים ישראליים רשמיים. היא לא הגיבה בעבר לבקשות לפגוש אותה וכן לא התראיינה לתקשורת היהודית בעיר. במקרה נדיר שבו כן התייחסה לסוגיה המזרח תיכונית התבלבלה בעובדות ולאחר מכן הודתה כי אינה בקיאה בנושא.
כעת החלה כאמור בתקשורת שקטה עם מנהיגים יהודיים. עם זאת, היא עושה זאת באופן זהיר מאוד מחשש שהחוגים העוינים את ישראל באגף הקיצוני של המפלגה הדמוקרטית, יפגעו בה פוליטית בשל מה שעשוי להצטייר כאהדה למדינת היהודית. גורמים בקהילה היהודית מעריכים שקורטז שואפת להתמודד על מקום מטעם ניו יורק בסנאט האמריקני, וזאת במקומו של מנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר, שמצליח בשלב זה לקבל תמיכה של רוב הקהילות היהודיות בניו יורק, בכלל זה האורתודוכסית-ימנית.
מלשכתה של קורטז לא נמסרה תגובה לפניית "ישראל היום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו