נתניהו וזלנסקי שוחחו לקראת ההצבעה באו"ם; גורם אוקראיני בכיר: "שיחה לא נעימה"

ראש הממשלה הנכנס ביקש מנשיא אוקראינה להצביע נגד החלטת האו"ם לחקור את כיבוש השטחים בביה"ד הבינלאומי בהאג • ההחלטה עברה ברוב מוחץ - כשקייב נעדרת מההצבעה • בכירים בממשל: "זאת הייתה טובה אחת גדולה לישראל"

נשיא אוקראינה זלנסקי בעת סיור בעיר איזיום המשוחררת (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי שוחחו אמש (שישי).  לפי הצד האוקראיני, השיחה הייתה ביוזמת ישראל ומטרתה הייתה לבקש מאוקראינה לא להצביע בעד ההחלטה באו"ם בדבר חקירת בית הדין הבינלאומי בהאג של "חוקיות הכיבוש". ההחלטה התקבלה ברוב מוחץ אתמול בדיון העצרת הכללית של האו"ם בניו-יורק. 

 

יספקו חוו"ד בעניין כיבוש השטחים. בית הדין הבינלאומי בהאג, צילום: רויטרס

"החלטה אנטי ישראלית" 

אוקראינה נעדרה מההצבעה שנערכה, בניגוד לפעמים קודמות שבהן הצביעה בעד החלטות אנטי-ישראליות. "ההחלטה שלנו להיעדר מההצבעה הייתה טובה אחת גדולה, שמטרתה לא לקלקל לחלוטין את היחסים עם ישראל", דברי גורם אוקראיני בכיר ל"ישראל היום".

הגורם הבכיר הוסיף כי "לא שמענו שום תמיכה או שום הסכמה חדשה לבקשותינו". מראש הממשלה נתניהו נמסר בתגובה: "ראש הממשלה נתניהו שוחח עם הנשיא זלנסקי. אוקראינה שקודם לכן הצביעה בעד ההחלטה האנטי ישראלית, נעדרה הפעם מההצבעה. מעבר לכך איננו מתייחסים לתוכן שיחות מדיניות שהתקיימו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר