לרגל חג הפורים, הגיעו סטודנטים מהמכון הטכנולוגי בחולון לבית איזי שפירא ברעננה, להפוך כיסאות גלגלים והליכונים לתחפושות מרהיבות. במסגרת הפרויקט המשותף עם חברת WIX, יצרו הסטודנטים תחפושות מותאמות אישית לכ-30 ילדים, ביניהן מטוס קרב, ג'יפ צה"לי ועמדת DJ - כולן משלבות את אביזרי הניידות כחלק אינטגרלי מהעיצוב.
הפרויקט, שמציין השנה עשור, מחבר בין סטודנטים מ- HIT וחברת WIX לילדי בית איזי שפירא. במשך חודשים עובדים הסטודנטים על עיצוב תחפושות מותאמות אישית לכ-30 ילדים הנעזרים בכיסאות גלגלים והליכונים. המטרה: לא רק להלביש אותם בתחפושת, אלא להפוך את אביזרי העזר שלהם לחלק בלתי נפרד ומרשים מהתחפושת עצמה.
הפרויקט מתחיל במפגש אישי בין הילדים לסטודנטים, שבו כל ילד משתף את חלומו. הסטודנטים, בתהליך יצירתי משותף, הופכים את הרעיון לעיצוב ממשי. כך, משנה לשנה, נרקמים סיפורים מרגשים.
איתמר, בן 10.5, שנולד עם שיתוק מוחין ביקש השנה להתחפש לג’יפ צה”לי – מחווה לאביו, איש כוחות הביטחון, ולאחיו המשרתים בצה”ל. “זה מחבר אותי למשפחה שלי״, הוא אומר בחיוך רחב. הסטודנטים עיצבו לו תחפושת שמשלבת את כיסא הגלגלים שלו בתוך ג’יפ צבאי, עם דגל ישראל מתנופף מאחור.
"שליחות אמיתית"
פרופ’ אדוארד יעקובוב, נשיא HIT, רואה בפרויקט לא רק יוזמה עיצובית אלא גם מסר חשוב על הכלה ושוויון הזדמנויות: "כשסטודנטים לעיצוב יוצרים תחפושת לילד עם מגבלה, הם לא רק מעצבים בגד - הם מעצבים חוויה, תחושת ערך ושייכות. זו הזדמנות עבורם להבין שהעיצוב שלהם יכול לשנות חיים. עבורנו, זו שליחות אמיתית״.
נעמי סטוצ’ינר, כלת פרס ישראל שהקימה וייסדה את בית איזי שפירא סיפרה בהתרגשות: "התרגשות. כמה מדהים לראות את הסטודנטים המוכשרים עם הרצון הטוב מגיעים ומגשימים את החלום של כל ילד וילד. אין מילים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו