בג"ץ הוציא צו על תנאי: המדינה תצטרך להסביר את תוספת התקציב למוסדות תורניים

בעתירה שהוגשה ע"י התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, טוענים העותרים ל"פגיעה בעקרון השוויון" ובהעמקת הפערים התקציביים בין המוסדות • "התקציבים שהממשלה מעבירה מקבעים את המצב של מי שתורם נשאר ויישאר מאחור"

"התקציב יוצר אפליה בוטה לטובת ציבור מסוים". צילום: אורן בן חקון

בג"ץ הוציא היום (ראשון) צו על תנאי המורה למדינה להשיב תוך 60 יום על הגדלת התקציבים למוסדות תורניים, בעתירה שהגישה התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית.

העתירה, שהוגשה במאי 2023, טוענת ל"פגיעה בלתי מידתית בעיקרון השוויון ובציבור הסטודנטים". התאחדות הסטודנטים מאשימה את הממשלה בהעמקת הפערים התקציביים בין מוסדות תורניים למוסדות להשכלה גבוהה.

"הגדלת התקציבים פוגעת אנושות בציבור הסטודנטים", צילום: גדעון מרקוביץ'

בג"ץ דרש מהמדינה להסביר מדוע לא יבוטלו התוספות התקציביות שניתנו למוסדות תורניים במסגרת חוקי התקציב לשנים 2024-2023. כמו כן, על המדינה לנמק מדוע לא תימנע מהענקת תוספות אלה בעתיד ומדוע לא תפקח על כך שהכספים ישמשו אכן לצרכי המוסדות.

"הציבור הסטודנטיאלי שמשרת בצבא, עושה מילואים, רוכש השכלה, משתלב בשוק העבודה ומשלם מיסים נמצא בתחתית סדר העדיפויות של המדינה", אמרו בהתאחדות הסטודנטים. "התקציבים שהממשלה מעבירה בשנים האחרונות מעמיקים באופן קיצוני את האבסורד ומקבעים את המצב של מי שתורם נשאר ויישאר מאחור. לא ניתן לממשלת ישראל להמשיך ולהפקיר אותנו".

בית המשפט העליון (ארכיון), צילום: אורן בן חקון

בעתירה, שהוגשה על ידי עורכות הדין מירב בר-זיק ומיכל גלר, נטען כי הגדלת התקציבים למוסדות תורניים "פוגעת אנושות בציבור הסטודנטים, אינה שוויונית, יוצרת אפליה בוטה לטובת ציבור מסוים ומהווה ניסיון לעקוף הוראות חוק מפורשות". לדבריהם, מהלך זה יעמיק את הפער בין התקציבים המוענקים למוסדות תורניים ולבין מוסדות ההשכלה הגבוהה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר