בשעת לילה מאוחרת הודיע רן ארז, יו"ר ארגון המורים, על סיום מוצלח של המשא ומתן בנושא שכר המורים. אולם, שנכון להבוקר (שני), טרם נחתם הסכם רשמי, אם כי כל הצדדים מעריכים כי ייחתם בקרוב.
רן ארז ניסה לבצע מהלך תודעתי ולהציג את עצמו כמנצח, תוך יצירת הרושם כי "קיפל" את משרד האוצר. אולם, השותפים למשא ומתן במשרד האוצר ובמשרד החינוך טוענים כי ההודעה שהוציא היא "לא מדויקת" בלשון המעטה.
רן ארז: הפסקת השביתה היא צעד טקטי
שיא המחלוקת היה בנושא החוזים האישיים. משרד האוצר דרש ש-6% מהמורים יועסקו בחוזים אישיים ולא בחוזה העסקה קיבוצי, מה שנתפס כשבירת המונופול של ארגון המורים. ארז טען כי "בוטל רצונו של משרד האוצר להעסיק מורים בהסכמים אישיים", ובמקום זאת יועסקו בבתי ספר "עמיתי הוראה" שאינם מורים, לתקופה מוגבלת של 4 שנים כפיילוט.
הוא הוסיף כי "ההסדר לא יימשך אם ארגון המורים יחליט שהפיילוט לא הצליח". לעומת זאת, גורמים במשרד האוצר טוענים כי העסקת מורים באופן פרטני עדיין נמצאת בהסכם המתגבש וכי רן ארז מנסה למכור ניצחון למורים.
בנושא שכר המורים, ארז מציג מספר הישגים: לא ינוכה שכר מהמורים בגין השביתה, המורים יקבלו מענק חד פעמי של 9,600 ש"ח למשרה מלאה עבור שנת 2023 (ישולם במשכורת אוקטובר), והחל ממשכורת ספטמבר, שכר המורים יעלה ב-1,200 ש"ח לחודש למשרה מלאה.
אולם, ההישגים בנושא השכר היו מקובלים מלכתחילה על כל הצדדים וחלק מהמתווה שהציע שר החינוך יואב קיש. מדובר בנושאים עליהם . מלכתחילה לא היו מחלוקות גדולות. לכולם היו ברור ששכר המורים יעלה – ואולי מסיבה זו ארז לא הצליח לסחוף אחריו את המורים במאבקו האחרון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו