הכנסת סיוע או ספין של חמאס? כל מה שצריך לדעת על משבר הקרוואנים בעזה

ארגון הטרור מנסה לייצר מצג שווא של הצלחה בהכנסת ציוד הנדסי ומגורים • בלשכת רה"מ ממשיכים להכחיש את הדיווחים • תנועת "מילואימניקים-דור הניצחון": "הגיע הזמן שהממשלה תעצור את מצעד האיוולת - מדובר ביריקה בפרצוף של עשרות אלפי לוחמים"

קרוואנים בדרך לעזה. צילום: אי.פי

ב-19 בינואר נכנסה לתוקף הפסקת האש בין חמאס וממשלת ישראל בתיווכן של ארה"ב, קטאר ומצרים. על פי ההסכם והמתווה המוסכם בין ארגון הטרור והממשלה - ישוחררו 33 חטופים ישראלים ובמקביל ישוחררו גם מחבלים ואסירים פלשתיניים הכלואים בבתי הכלא בישראל, חלקם נשפטו למאסרי עולם ומרביתם רוצחים עם דם על הידיים.

קרוואנים בדרך לעזה // רשתות ערביות

ההסכם כולל בתוכו גם שורה של צעדים ישראליים ופלשתיניים הכוללים בין היתר גם נסיגה של כוחות צבא מנקודות אחיזה אסטרטגיות בשטח רצועת עזה. על פי המתווה, אמור צה"ל לסגת מציר נצרים, לאפשר חזרה של פלשתינים מדרום הרצועה לצפונה, לאפשר כניסה של סיוע הומניטרי ופתיחה מחדש של מעבר רפיח ליציאת פצועים לקבל טיפול בבתי חולים במצרים.

שופלים, טרקטורים וציוד מכני הנדסי כבד

עם פתיחתו של מעבר רפיח הסכימה ישראל לאפשר כניסה של שופלים, טרקטורים וציוד מכני הנדסי כבד לרצועה. בתחילת חודש פברואר אפשרה הממשלה להכניס לרצועה את אותם כלים במטרה לסייע לאוכלוסייה לפנות מבנים הרוסים ומסוכנים אולם הוא נעשה בחשש שמא אותם כלים וציוד יגיע לידי ארגון הטרור חמאס וישמש אותו ולא את האזרחים העזתים.

יש לציין כי הפעלתו של מעבר רפיח נעשית כרגע על ידי תושבי רצועת עזה שקיבלו אישור מהשב"כ בשיתוף עם כוחות הרשות הפלשתינית שמעורבים בניהולו - מהלך שראש הממשלה נתניהו התנגד לו - אולם בפועל הוא מתקיים למרות ההתנגדות.

קרוואנים בדרך לעזה, צילום: ללא קרדיט

בימים האחרונים טוענים בחמאס כי ישראל מונעת כניסתם של קרוואנים ומבנים יבילים אחרים שאמורים לשמש מחסה עבור תושבי צפון רצועת עזה. תמונות וסרטונים שמשודרים בערוצי הטלוויזיה הערביים וברשתות החברתיות, מציגים שורות רבות של משאיות עומדות על הכביש בדרכם למעבר רפיח, זאת במטרה להיכנס לתוך שטח הרצועה. בחמאס מעדכנים כי המבנים והציוד ההנדסי המובטח נכנסים בקצב לא מספק. ואילו בישראל עסוקים בלהכחיש את המעבר של הציוד שעלול לעשות דרכו דווקא לידיהם של ארגוני הטרור.

בשעות הצהריים אף תדרך גורם המעורה בפרטים וטען כי: "התמונות והסרטונים המופצים בתקשורת הערבית של קרוואנים וציוד כבד סמוך לעזה - חלק מלוחמה פסיכולוגית. אין הכנסה שלהם לעזה".

"חלק מלוחמה פסיכולוגית"

גם דוברו של ראש הממשלה, עומר דוסטרי, המשיך להכחיש: "‏כפי שכבר הבהרנו לא אחת: אין הכנסת קרוואנים או כלים כבדים לרצועת-עזה, ולא קיים תיאום לכך. ‏כמו כן, בהתאם להסכם - אין הכנסת סחורות כלל דרך מעבר רפיח לרצועת-עזה".

קרוואנים בדרך לעזה, צילום: ללא קרדיט

בתנועת ״מילואמניקים-דור הניצחון", המאגדת אלפי חיילי מילואים, מסרו בתגובה להכנסת הקרוואנים והציוד הכבד לעזה: ״נשיא ארה״ב עוקף את ממשלת ישראל מימין ומזדהה עם לוחמי המילואים. הגיע הזמן שהממשלה תעצור את מצעד האיוולת של הכנסת תחמושת הומניטרית, חומרי בניין וקרוואנים תוך הכחשות שקריות. נראה שמצד ממשלת ישראל, השב״כ ופיקוד דרום הצעד הבא יהיה בנייה של מנהרות חמאס. מדובר ביריקה בפרצופן של עשרות אלפי לוחמי חיילי צה״ל שלחמו ולוחמים בעזה".

אמש נטען כאמור ברשת "קודס" הפלשתינית, המזוהה עם חמאס, כי נכנסו אתמול לרצועה 801 משאיות סיוע - המספר הגבוה ביותר של משאיות שנכנסו לעזה מתחילת הפסקת האש. לפי הדיווח, נכנסו לצפון הרצועה 231 משאיות, בהן 139 שהגיעו דרך מעבר ארז ו-92 דרך זיקים, ויתר 570 המשאיות הגיעו דרך מעבר כרם שלום.

נציין כי בהסכם יש הכנסת 60 אלף קרוואנים - מספר לא ריאלי. חמאס דרש להביא קרשים וגבס בשיעור שמקביל ל-60 אלף כדי לבנות אותם ברצועה, לכך ישראל מסרבת. זאת מאחר שמדובר בחומרי בנייה וישראל מתנגדת לשיקום לפני עזיבת חמאס. הקראוונים שכן קיימים יעברו בידוק אגרסיבי וייכנסו ממעברים אחרים בהליך ממושך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר