לאחר שמוקדם יותר היום (חמישי), הערוץ הקטארי "אל-ג'זירה" דיווח כי צלחו המגעים של המתווכים להמשך יישום הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים, חמאס יצא כעת בהודעה רשמית: מאשרים את המשך יישום ההסכם בהתאם למה שנחתם, לרבות שחרור החטופים בלו"ז שנקבע. גורמים במו"מ בישראל טוענים כי דווקא טרם הושגו כל היעדים: אין הסכמות בנוגע לפתרון המשבר מול חמאס.
דובר ראש הממשלה: "כפי שכבר הבהרנו לא אחת: אין הכנסת קראוונים או כלים כבדים לרצועת-עזה, ולא קיים תיאום לכך. כמו כן, בהתאם להסכם - אין הכנסת סחורות כלל דרך מעבר רפיח לרצועת-עזה".
גורם המעורה בפרטים על רקע הפצת השמועות כי הקראוונים הוכנסו לרצועת עזה: "התמונות והסרטונים המופצים בתקשורת הערבית של קרוואנים וציוד כבד סמוך לעזה - חלק מלוחמה פסיכולוגית. אין הכנסה שלהם לעזה".
תיעוד: הקראוונים והדחפורים בצד המצרי - בטרם הועברו לרצועה // רשתות ערביות
מוקדם יותר, התקשורת המצרית דיווחה על עשרות כלים הנדסיים כבדים, שנמצאים בצד המצרי של מעבר רפיח, לקראת כניסה לרצועת עזה. לפי הערוץ "אל-קהירה אל-אחבריה", משאיות שנושאות קראוונים עמדו בתור בצד המצרי של מעבר רפיח לקראת כניסה.
مصادر مصرية: تبادل الأسرى سيجري السبت كما كان مخططا #العربية_عاجل
— العربية عاجل (@AlArabiya_Brk) February 13, 2025
דובר ארגון הטרור, עבד אל-לטיף אל-קנוע, אמר בהצהרה לתקשורת: "אנחנו לא מעוניינים בקריסת הסכם הפסקת האש בעזה. המתווכים הפעילו לחץ להשלים את היישום המלא של ההסכם ולחייב את ישראל בפרוטוקול ההומניטארי וחידוש הליך שחרור החטופים ביום שבת. משלחת חמאס בקהיר טיפלה במכשולים".
חמאס: מאשר את המשך יישום ההסכם
ארגון הטרור חמאס פרסם היום הודעה רשמית כי הוא מאשר את המשך יישום ההסכם בהתאם למה שנחתם, לרבות שחרור החטופים בלו"ז שנקבע.
לפי הודעת חמאס, משלחת מטעמו בראשות ח'ליל אל-חיה קיימה שיחות עם המתוכים כדי לדון ביישום ההסכם, בהליכי שחרור החטופים ושחרור המחבלים, וזאת על רקע "ההפרות הישראליות". כמו כן התנהלו דיונים בקהיר עם ראש המודיעין המצרי חסן רשאד ושיחות טלפון עם ראש ממשלת קטאר מוחמד עבד א-רחמן אל-ת'אני.
"הדיון במהלך כל הפגישות עסק בצורך לחייב את יישום כל תנאי ההסכם, במיוחד בכל הנוגע להבטחת מחסה וכניסה דחופה של קראוונים, אוהלים, ציוד הנדסי כבד, ציוד רפואי, דלק והמשך אספקה, וכל מה שנקבע בהסכם. השיחות התאפיינו ברוח חיובית. המתווכים במצרים ובקטאר אישרו כי ימשיכו לעקוב כדי להסיר כל מכשול ולסגור את הפערים", נמסר בהודעת חמאס.
דוברות השב״כ: "ראש השב״כ, רונן בר בסיור בדרום רצועת עזה יחד עם ראש מרחב דרום בשב״כ. במהלך הסיור בוצעה הערכת מצב בשטח, והתקיימו סקירות של אנשי השב״כ וצה"ל בגזרה.
"לצד המאמצים להשלמת יישום פעימות שחרור החטופים, הכוחות בשטח ברמת מוכנות גבוהה להתמודדות עם תרחישים שונים כולל הערכות להסלמה ביטחונית בגזרה".
איתמר בן גביר: "כל יום מתגלה עוד סעיף נסתר בהסכם המופקר הזה, שכולו כניעה לחמאס. פתאום התברר שישראל התחייבה להכניס 60,000 קרוואנים לרצועה, כעת מתברר שהחמאס שהוא שיקבע לאן ישוחררו המחבלים. הסכם שכולו פשיטת רגל בטחונית, מדינית וערכית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו