בצה"ל פותחים לראשונה "בנק מטרות" ביהודה ושומרון ומבצעים באמצעות מודיעין מדויק מהלכים שיאפשרו תמרון עמוק בשטח ושהייה ממושכת בו, כפי שנעשה בעזה, בלבנון ובסוריה. ל"ישראל היום" נודע כי באגף מודיעין שדה באמ"ן בוחנים את היכולות החדשות, שלא יושמו בעבר ביו"ש, במטרה להכניע את ארגוני הטרור.
פעולות אלו, שהוכיחו את עצמן במהלך מלחמת חרבות ברזל בזירות אחרות, לא בוצעו ביו"ש עד לפני כמה שבועות (הפעם האחרונה שבה נעשה אקט מלחמתי של ממש ביו"ש היתה ב־2002, במהלך מבצע חומת מגן). מאז, בצבא לא התייחסו ליו"ש כמקום שבו צריך לתמרן, אך הפיגועים שהוציאו לפועל גדודי הטרור בחודשים האחרונים גרמו לראשיו להבין כי יש לשנות גישה גם בזירה זו.
ואכן, במסגרת מבצע חומות ברזל פועלים בצפון השומרון שלושה צוותי קרב חטיבתיים מלאים, שפותחים צירים, מפוצצים עשרות מבני טרור ומעצבים מחדש את השטח, תרתי משמע.
השטח השתנה
ל"ישראל היום" נודע כי לצד התמרון הנוכחי, נעשים צעדים דרמטיים גם בכל הנוגע לעבודת המודיעין והמידע לגבי מטרות ביו"ש. בצה"ל בונים למעשה מחדש את תורת הלחימה בזירה - הגנה מפני תרחישי 7 באוקטובר לצד פעולות התקפיות של חטיבות מרחביות וחטיבות מתמרנות.
בצה"ל מבקשים להעתיק את מודל הלחימה בזירות אחרות גם ליו"ש.
בצה"ל הפנימו שהשטח השתנה ושהוא עתיד להשתנות אפילו יותר אחרי השלמת עסקת החטופים, זאת בגלל החשש מפני הסתננות של ידע ושיטות לחימה מעזה ליו"ש באמצעות משוחררי העסקה.
בין היתר, המפקדים מבינים שיש צורך להשאיר כוחות בשטח ולפעול מתוך הערים או הכפרים, במקום שיטת הפשיטות שהיתה נהוגה עד כה באזורים נרחבים בזירה. נוסף על כך, נערכים בצה"ל מבחינה מודיעינית לאפשרות של תמרון בהיקף גדול מאשר בעבר, כולל שילוב של כוחות סדירים נוספים מעבר לחטיבות המרחביות, כפי שנעשה בשבועות האחרונים – מהלך שצפוי לחזור על עצמו גם בהמשך המערכה, כך על פי הצהרות המפקדים.
נדמה שבצה"ל מבינים שצריך להתאים את השפה המודיעינית, את המיומנות ואת הכלים לזירה הייחודית של יו"ש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו