15 חודשים לאחר שהחלה המלחמה, הרמטכ"ל, תא"ל הרצי הלוי, הגיש אמש (שלישי) את התפטרותו. את תפקידו הוא צפוי לסיים ב-6 במרץ, ובזמן הזה צפוי שר הביטחון ישראל כ"ץ לבחור את המועמד להחליפו.
המועמד הבולט ביותר להחליף את הלוי הוא מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, שהפסיד את התפקיד להלוי במירוץ הקודם. שני אנשים נוספים הם סגן הרמטכ"ל לשעבר, אלוף אמיר ברעם, שהיה גם הוא שותף לכישלון הצבאי ב-7 באוקטובר, ומפקד פיקוד צפון, אלוף אורי גולדין.
התפטרות הרמטכ"ל - סיקור נרחב ב"ישראל היום"
- הרמטכ"ל הרצי הלוי הודיע על התפטרותו - יעזוב ב-6 במארס
- אחריותי בכישלון תלווה אותי לשארית חיי": נוסח מכתב ההתפטרות המלא של הרצי הלוי
- לאחר הודעת ההתפטרות של הרמטכ"ל: אלו המועמדים המובילים להחליפו
- התפטרות הרמטכ"ל: ההתלבטות לגבי העיתוי הנכון - ותכנון הצטרפותו של האלוף פינקלמן | פרטים חדשים
לרמטכ"ל הבא צפויים לא מעט אתגרים. הוא ייכנס לתפקיד בעיצומה של עסקת החטופים (בהנחה שלא תעלה על שרטון עד אז), כשהטרור ביהודה ושומרון מבעבע ועל סף התפרצות. אם וכאשר ישובו כל חטופינו, יצטרך צה"ל תחת פיקודו של הרמטכ"ל הבא להמשיך בלחימה בעזה, כדי לממש את מטרת הלחימה הנוספת, והיא מיטוט חמאס, שלטונית וצבאית.
אתגרים מורכבים לא פחות עשוי הרמטכ"ל הבא למצוא בהפסקת האש השברירית בלבנון, שאותה יש לחזק ולשמר גם במחיר של תקיפות נגד חיזבאללה, שעלולות לגרור את ישראל לכל הפחות לכמה ימי קרב בצפון.
בפני הרמטכ"ל הבא יעמדו גם אתגרים פנימיים, כמו שיקום הצבא, שימור צבא הקבע, מינויים, עמידה על האינטרסים של צה"ל בנושא חוק הגיוס, והאתגר הגדול מכולם – טיפול באיראן, ראש הנחש, והכנת צה"ל לאפשרות שיצטרך לפעול בה כדי שלא תשים את ידה על נשק גרעיני, שעלול לסכן את קיומה של מדינת ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו