בצה"ל נערכים ליישום העסקה, בין היתר בהצבת הכוחות מחדש בזמן הפסקת האש והגברת הסיוע, במידה שחמאס ייתן אור ירוק לעסקה בדיונים האינטנסיביים שהתקדמו היום (ראשון) בקטאר בהשתתפות ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב"כ רונן בר ואלוף במיל' ניצן אלון. הצדדים דנים במתווה העסקה בשלבים, על פי הפרסומים הזרים, כאשר בשלב הראשון דורשת ישראל להשיב את 33 החטופים כפי שפורסמו ברשימה ב-BBC בשבוע שעבר, בתמורה להפסקת אש בת 42 ימים.
גורם ביטחוני בכיר הבהיר בשיחה עם "ישראל היום" כי ישראל עמדה על דרישתה שלא להתחייב לסיום מלחמה במסגרת עסקה. לדבריו "נוכל לחזור ללחימה במתווה העסקה שנידונה כעת". הוא גם ציין כי ישראל עמדה על דרישתה לנוכחות ישראלית בציר פילדלפי במסגרת הפסקת האש - שני דברים שחמאס התנגד להם במסגרת השיחות שהתקיימו בעבר. גורם מדיני אמר כי חלה התקדמות בשיחות בקטאר, אך עדיין נותרו פערים.
"אנחנו משלמים מחירים שלא מובילים לסיום המלחמה ולא פוגעים בהישגיה", סיכם. זו גם הסיבה להערכות במערכת הפוליטית לפיהן גם יו"ר הציונות הדתית סמוטריץ' והן יו"ר עוצמה יהודית בן גביר יתנו לבסוף את תמיכתם לעסקה המתגבשת.
מעבר לשני הנושאים האלה, הקשיים בעסקה הן בקטאר והן בירושלים צפויים להיות באשר לזהות המחבלים המשוחררים, נסיגת צה"ל הצפויה מציר נצרים לאורך כל הפסקת האש וכן באשר להגליית מחבלים כבדים למדינה זרה.
בנוסף עוסקים הדיונים בקטאר במנגנון הבידוק שיוקם למעבר עזתים חזרה לצפון הרצועה כאשר ישראל מסרה את מפתחות הבידוק לגורם זר שאיננו צה"ל. נושא נוסף שנמצא על הפרק הוא התחייבות להמשך משא ומתן החל מהשבוע השלישי לביצוע השלב הראשון על השלב השני - החזרת כל החטופים.
באשר לפריסת כוחות צה"ל בזמן הפסקת האש, ישראל הסכימה על פי הפרסומים הזרים להישארות חלקית בפילדלפי, נסיגה מציר נצרים והתפרשות הכוחות בפרימטר התוחם את הרצועה. במקביל למרתון השיחות בקטאר, גם בירושלים החל נתניהו לקיים שיחות בארבע עיניים עם מי שעשויים להתנגד למתווה המוצע. בעוד הרוב הנדרש לנתניהו לאשר את העסקה כבר נמצא בידיו (ליכוד, סיעת סער, החרדים), הוא מעוניין להבטיח כי גם המתנגדים לה יישארו חברים בממשלה. זו הסיבה לשתי פגישות שקיים לעת ערב עם בן גביר וסמוטריץ' בנפרד כדי להבהיר שוב מה הקווים האדומים שהציב לעסקה ואמורים להותיר גם אותם בתוך הקואליציה ולא משנה כיצד יצביעו.
השרה אורית סטרוק מהציונות הדתית שהתבטאה נגד מחירי העסקה כפי שהובאו בתקשורת הסבירה את דבריה מאוחר יותר ואמרה "למה בעצם, שבוע ויום לפני שהמציאות העולמית, וממילא גם המציאות בעזה, משתנה דרמטית –נכון ללכת לעסקה שמחיריה היו מותאמים, לכל היותר, לימים בהם ידיה של ישראל בעזה היו כבולות בכל מובן אפשרי? שבוע ויום לפני שלא יהיה יותר "דונט" לגבי עזה.
"ולמי שאומר: זה מה שהנשיא הנבחר טראמפ מצפה מאתנו, תשובתי ברורה: אין לי ספק שטראמפ, כמנהיג העולם החופשי, אינו מעונין שירשם על שמו מחיר נורא כזה של כניעה לטרור. 'שחרור חטופים בסגנון "כבול את ידי ישראל" של ביידן' - לא על זה תהיה תהילתו של טראמפ, אלא על סלילת דרך אחרת לחלוטין להשבת החטופיםבנצחון, תוך גביית מחירים כבדים דווקא מחמאס ולא מישראל"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו