השינוי בתפיסת הביטחון והצורך במודלים חדשים: לקראת ועידת הביטחון של "ישראל היום"

14 חודשים לאחר אסון 7 באוקטובר תקיים קבוצת "ישראל היום" את ועידת הביטחון • בין המשתתפים: שרים, ח"כים, ראשי רשויות ובכירים במשק ובחברה הישראלית • 1 בדצמבר, במוזיאון ארצות המקרא

לוחמי צה"ל בפעילות בעזה . צילום: דובר צה"ל

המציאות הביטחונית של ישראל, שהתעצבה לאורך עשרות שנים, עומדת בפני שינוי מהותי. אירועי השנה האחרונה חשפו חולשות בתפיסות המסורתיות והבהירו את הצורך במודל חדש שמותאם לאתגרים המורכבים של זמננו. תפיסת הביטחון החדשה שואפת לשלב בין עוצמה צבאית וטכנולוגית לבין חיזוק החוסן הלאומי, הקהילתי והאזרחי. המטרה היא לא רק להתמודד עם איומים חיצוניים אלא גם להבטיח ביטחון אישי לכל אזרח בגבולות המדינה. זהו תהליך המחייב שיתוף פעולה בין גורמים מדיניים, מערכת הביטחון, הרשויות המקומיות והתעשיות המתקדמות, מתוך הבנה שביטחון לאומי מתחיל קודם כל בחוסן החברה הישראלית.

יש צורך במודל חדש שמותאם לאתגרים של זמננו כיום

תפיסת הביטחון החדשה: מענה לאתגרים המורכבים של זמננו

אירועי 7 באוקטובר חשפו את חולשותיה של תפיסת הביטחון הנוכחית והבהירו את הצורך הדחוף בחשיבה מחודשת. במושב זה יעלו ראשי רשויות מהצפון ועד לדרום שאלות מרכזיות: כיצד ניתן להבטיח מעטפת ביטחון מקיפה לכל אזרחי ישראל, הן בגבולות המדינה והן בלב הערים? המשתתפים יציגו עקרונות מרכזיים של תפיסת הביטחון החדשה, שתתבסס על חיזוק הקהילות המקומיות, שיפור מערכות ההתרעה והתגובה, והרחבת שיתופי הפעולה בין כוחות הביטחון לרשויות המקומיות.

סוללות תותחנים של חטיבת האש 282 נכנסו ללחימה בשטח לבנון, צילום: דובר צה"ל

ביטחון לאומי במבט גלובלי: ישראל והמעצמות הגדולות

מערכת היחסים הביטחונית של ישראל עם מעצמות העולם חווה תמורות משמעותיות על רקע השנה האחרונה. במושב זה נעמיק בהשלכות הגיאופוליטיות ונבחן כיצד ישפיעו אלו על שיתופי הפעולה הביטחוניים עם ארצות הברית ומדינות אירופה. משתתפי המושב ינתחו את החשיבות של ראייה אזורית רחבה, תוך הבנה שמדיניות הביטחון של ישראל חייבת להשתלב במציאות הבינלאומית המשתנה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר