בעקבות חשיפת "ישראל היום": ירדה מסדר היום טיוטת ההצעה לפגוע בשכרם של אנשי הקבע

תת אלוף יורם כנפו פרסם כי טיוטת ההצעה לפגוע באופן קשה בשכרם של אנשי קבע, כחלק מחוק ההסדרים, ירד מסדר היום • "לפני מספר ימים הופצה טיוטת הצעה הכוללת שינויים בשכר והעסקה של משרתי צה"ל - התנגדנו נחרצות ופעלנו לבטלה"

מילואימניקים בשטח כינוס (למצולמים אין קשר לכתבה). צילום: שמואל בוכריס

ראש מטה אגף כוח אדם, תת-אלוף יורם כנפו, עדכן היום (חמישי) בעקבות הפרסום ב"ישראל היום", כי טיוטת הצעה שפוגעת באופן קשה בשכרם של אנשי הקבע, כחלק מחוק ההסדרים לקראת אישור תקציב המדינה לשנת 2025, ירדה מסדר היום.

תיעוד מההתקלות של כוחות גדוד 52 בג'אבליה // דובר צה"ל

"לפני מספר ימים הופצה על ידי משרד האוצר טיוטת הצעה הכוללת שינויים בתנאי השכר וההעסקה של משרתי צה"ל ויתר המשרתים בכוחות הביטחון", כתב תא"ל כנפו. "כפי שעדכנתי אתכם, התנגדנו נחרצות ופעלנו להורידה מסדר היום. אבקש לעדכן, כי לאור התנגדותנו, טיוטת הצעה זו ירדה מסדר היום".

תא"ל כנפו הוסיף בהודעתו: "אתם, שעושים לילות כימים למען בטחון המדינה, בחירוף נפש והקרבה אישית ומשפחתית, ראויים לכל הערכה. חזקו ואמצו! גמר חתימה טובה לכם ולכל משפחותיכם".

תא"ל יורם כנפו, צילום: אורן בן חקון

ב"ישראל היום" פורסם לראשונה כי משרד האוצר הפיץ בימים האחרונים טיוטת הצעה שפוגעת באופן קשה בשכרם של אנשי הקבע, כחלק מחוק ההסדרים לקראת אישור תקציב המדינה לשנת 2025.

בין ההטבות שתכננו לבטל היו ביטול זקיפת המס על רכב צמוד ובפועל, הגדלת המס שעליהם לשלם והקטנת הנטו, הפחתת חופשת הפרישה עד לביטול מלא בשנת 2028, ביטול הטבות הנופשים המשפחתיים המסובסדים לאנשי הקבע ומשפחותיהם, ביטול פטור ממס על מענקי פרישה, קיזוז פנסיות, הפחתת זכויות בהטבות הסתגלות, שינוי תנאי מענקי פרישה – כך שהם יחשבו כהכנסה החייבת במס, ועוד .למעשה, מדובר בפגיעה של לפחות כמה אלפי שקלים בחודש במשכורתו של כל איש קבע ומשרת בכוחות הביטחון, כמו גם בתנאי הפרישה שלהם.

לוחמי המילואים מחטיבת "שועלי מרום" בתרגיל המוכנות למערכה רחבה בזירה הצפונית, צילום: דובר צה"ל

ראש מטה אגף כוח האדם בצה"ל, תא"ל יורם כנפו, הפיץ איגרת למשרתי הקבע, ובה כתב להם כי ההצעה הופצה על-ידי משרד האוצר "באופן חד צדדי וללא כל תיאום". כעת, כאמור, הוא הודיע שההצעה ירדה מסדר היום.

כנפו מסר "הצעה זו מנוגדת לסיכום שחתמנו עם משרד האוצר, ולתהליך המקצועי המשותף שקיימנו עימם לאורך השנתיים האחרונות". עוד קבע תא"ל כנפו באיגרת ששלח למשרתים: "חשוב לי להבהיר שאנו מתנגדים נחרצות להצעה ופועלים להורידה מסדר היום, ונמשיך להתנגד לכל הצעה שתפגע בזכויות המשרתים".

"אין הערכה לאנשי קבע תומכי לחימה". חיילים ברצועת עזה, צילום: דובר צה"ל

ערב המלחמה חשפנו ב"ישראל היום" כי במהלך שנת 2022 נרשמה מגמה של בריחת אנשי הקבע משירות. לא פחות מ-613 עזבו את הצבא במהלך אותה שנה, בשל השכר הלא מתגמל, שעות העבודה המתמשכות, חוסר ההערכה הציבורי, מודל שירות הקבע שמכריח את הצבא לפטר אותם אלא אם מקבלים תקן מקצועי או מתקדמים לדרגת סא"ל, ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר