תגובות חריפות בימין בעקבות הפיגוע הרצחני היום (חמישי)בתחנת הדלק בעלי. בו נרצחו שני בני אדם.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', מתכוון לדרוש הערב בישיבת הקבינט "לשנות פאזה ולהשתחרר מהקונספציה גם ביו"ש".
"זה לא המצב הכלכלי, זו שנאת ישראל עמוקה שאינה שונה בין עזה ליו"ש. לא יתכן שבכל שנה הרמדאן והתקופה הקודמת לו יהפכו למרחץ דמים של רצח יהודים. זו אינה גזרת גורל", כתב בחשבון הטוויטר שלו.
"זה דורש מצה״ל הרחבת המאמץ הסיכולי ולא צמצומו, סגירת צירים, החזרת המחסומים ופיתוח מאסיבי של ההתיישבות כתשובה ציונית הולמת. אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחות הנרצחים ולחזק את תושבי עלי ואת המתיישבים כולם". כתב השר סמוטריץ'.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר צייץ: "אתמול כניעה של קבינט הקונספציה בעניין הר הבית - היום פיגוע הבוקר פינוי יהודים בבנימין - עכשיו פיגוע הקבינט המצומצם, צאו מהקונספציה!".
ח"כ צבי סוכות הגיב גם הוא בחריפות: "הרוצח המתועב בעלי הוא קצין ברשות הפלסטינית. אין אף הבדל בין חלאות האדם מהחמאס לחלאות מהרשות שמביאות להם כסף ומעודדות את הרצח".
כזכור, הערב (חמישי) התקבל דיווח על ירי בתחנת הדלק בעלי במהלכו הגיע המחבל מחמד מנאצרה בן 31, תושב מחנה הפליטים קלנדיה, עם רכב בעל לוחית רישוי צהובה כשהוא חמוש ברובה M-16 וירה לעבר אזרחים באזור. שני ישראלים נרצחו בפיגוע, המחבל חוסל בזירה על ידי אביעד גזבר, בעל מסעדת חומוס אליהו, בה נרצחו ארבעה ישראלים לפני תשעה חודשים.
המחבל מחמד מנאצרה בן ה-31 שוחרר בשנת 2019 מבית הכלא עופר בו שהה בגין עבירות אמל"ח. הוא מזוהה עם הפת"ח, היה קצין במנגנוני המשטרה הפלשתינית וישב פעמיים בכלא הישראלי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו